Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ανοικτό Διαγωνισμό Καινοτομίας προκηρύσσει η BASF για την αποθήκευση ενέργειας..

Ανοικτό Διαγωνισμό Καινοτομίας προκηρύσσει η BASF για την αποθήκευση ενέργειας..

Οι ιδέες μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 2 Ιουνίου 2015. Για τους νικητές, το έπαθλο είναι €100.000. Ο διαγωνισμός αποτελεί σημαντικό μέρος του επετειακού προγράμματος συν-δημιουργίας για τα 150 χρόνια της BASF. Οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να αποτελέσουν τη βάση για ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την BASF.

Ο Ανοικτός Διαγωνισμός Καινοτομίας της BASF (Open Innovation Contest BASF) που ξεκινησε στις 9 Φεβρουαρίου 2015, σκοπεύει να ανακαλύψει νέες ιδέες για την αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο διαγωνισμός θα αναδείξει βιώσιμες τεχνολογίες που μπορούν να αποθηκεύουν ενέργεια από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και να την τροφοδοτούν ξανά σε αυτό. Η BASF αναζητάει αποτελεσματικές λύσεις, από κοινού με εταιρίες, επιστήμονες, start-ups και εφευρέτες, για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας μακροπρόθεσμα, οι οποίες είναι οικονομικά βιώσιμες, για παράδειγμα μέσω χαμηλότερου κόστους επένδυσης. Σημαντικό ρόλο στις προτάσεις που κατατίθενται πρέπει να παίζει η καινοτόμος χημεία.

Μπορείτε να καταθέσετε τις ιδέες σας διαδικτυακά, έως τις 2 Ιουνίου 2015, στο NineSights (www.ninesigma.com/). Οι εργαζόμενοι της BASF δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Μια κριτική επιτροπή από ειδικούς της BASF και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες θα επιλέξει τις καλύτερες προτάσεις και θα βραβεύσει μέχρι πέντε νικητές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο του 2015. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει ένα βραβείο ύψους €100.000. Οι νικητές έχουν επίσης ευκαιρία να συνεργαστούν με τη BASF σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που θα βασίζεται στην ιδέα τους.

Με στόχο την εξεύρεση νέων ιδεών και επαφών, ο διαγωνισμός είναι ένα σημαντικό μέρος του επετειακού προγράμματος συν-δημιουργίας για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της BASF. Αυτό το πρόγραμμα, που ονομάζεται Creator SpaceTM, αποτελείται από καινοτόμες μορφές εικονικών και ζωντανών συζητήσεων και επίσης περιλαμβάνει τρία επιστημονικά συμπόσια. Μέσω του προγράμματος αυτού, θα συγκεντρωθούν νέες ιδέες και θα υπάρξει διάλογος σε θέματα ενέργειας, τροφής και διαβίωσης στα αστικά κέντρα. Ο στόχος είναι να φέρουμε κοντά ανθρώπους και ιδέες για να βρούμε λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ανοικτό Διαγωνισμό Καινοτομίας για την αποθήκευση ενέργειας διαδραματίζει η ερευνητική μονάδα της BASF «Έρευνα Διαδικασίας και Χημική Μηχανική».

Παγκοσμίως, όλο και περισσότερες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όμως, δεν είναι διαθέσιμες συνεχώς γιατί η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και τον άνεμο βασίζεται στον καιρό, το χρόνο και την εποχή. Υπάρχουν φάσεις που υπάρχει πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια και φάσεις που δεν παράγεται καθόλου ηλεκτρική ενέργεια. Για να διασφαλιστεί μια διαρκής παροχή ρεύματος, η ηλεκτρική ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές πρέπει να αποθηκευτεί πριν να μπορέσει να διοχετευτεί στον καταναλωτή. Μέχρι τώρα, η αποθήκευση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι οικονομικά βιώσιμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ανοικτό Διαγωνισμό Καινοτομίας επισκεφτείτε το: www.basf.com/energy-contest/

 

Σχετικά με τη BASF

Στη BASF , δημιουργούμε χημεία εδώ και 150 χρόνια. Το εύρος των προϊόντων της εκτείνεται από τα χημικά, πλαστικά, προϊόντα υψηλής απόδοσης έως τα προϊόντα φυτοπροστασίας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ως η κορυφαία χημική εταιρεία στον κόσμο, σ υνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Μέσω της επιστήμης και της καινοτομίας, βοηθάμε τους πελάτες μας σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας να ανταποκριθούν στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας. Τα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρουμε, συμβάλουν στην προστασία των φυσικών πόρων, στην εξασφάλιση διατροφής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η συμβολή μας αυτή συνοψίζεται στη διατύπωση του εταιρικού μας σκοπού: Δημιουργούμε χημεία για ένα αειφόρο μέλλον. Η BASF κατέγραψε πωλήσεις €74 δισεκατομμυρίων το 2013 και απασχολούσε πάνω από 112.000 εργαζόμενους στο τέλος του ίδιου έτους. Η BASF είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (BAS), του Λονδίνου (BFA) και της Ζυρίχης (AN). Περισσότερες πληροφορίες για την BASF είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο στο www.basf.com.

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας