Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Η διαφυλλική λίπανση φωσφόρου ενισχύει την παραγωγή βαμβακιού

Το βαμβάκι είναι ένα αγροτικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία, στην αλυσίδα παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και αποτελεί τη σημαντικότερη φυσική ίνα υφάσματος παγκοσμίως.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024

Τα βασικά θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα φυτά να νικήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες

Αισιόδοξα σενάρια προβλέπουν ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 1,5 °C έως το 2050, αντίθετα προβλέπεται αύξηση κατά 2,7 °C έως το τέλος του αιώνα.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Πώς να διαχειριστείτε σωστά τα θρεπτικά στοιχεία στο έδαφος σας

Η διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος στοχεύει στην αποδοτική παραγωγή υψηλής ποιότητας φυτών, αποδοτική χρήση και διατήρηση των θρεπτικών στοιχείων, στη διατήρηση και βελτίωση των εδαφικών πόρων και στη προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Πώς οι Βιοδιεγέρτες μπορούν να βοηθήσουν στην ακαρπία των Πυρηνόκαρπων

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ακαρπίας στα Πυρηνόκαρπα. Οι Βιοδιεγέρτες μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη καρπόδεση.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Biogun: Βιοδιεγέρτης και ταυτόχρονα σύμμαχος της υγείας των φυτών

Οι αφίδες και οι αλευρώδεις είναι από τα σημαντικότερo επιβλαβή έντομα. Η έξαρσή τους την Άνοιξη απειλεί συχνά με σοβαρές ζημιές τις καλλιέργειες. Δώστε στα φυτά σας ένα όπλο να αμυνθούν.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

S-m-F: Ο φυσικός Βιοδιεγέρτης καρπόδεσης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες είναι η αδυναμία των ανθέων να ωριμάσουν σωστά και να δώσουν καρπούς, η διατήρηση των καρπών αυτών καθώς και η πλήρης ωρίμανσή τους έως το στάδιο της συγκομιδής.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γιατί να εφαρμόσω γιββερελλίνη στο αμπέλι

Η χρήση της γιββερελλίνης στην άμπελο μπορεί να επιφέρει αύξηση μεγέθους των ραγών, πρωίμιση ή οψίμιση της παραγωγής αραίωμα των ραγών ή επιμήκυνση της σταφυλής.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Τα ψυχανθή άραγε πραγματικά δεσμεύουν το άζωτο του εδάφους;

Οι αγρότες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες πως τα ψυχανθή έχουν αζωτοδεσμευτικές ιδιότητες και προσφέρουν λόγω αυτής της ιδιότητας τους πολλά οφέλη σε περιπτώσεις συγκαλλιέργειάς τους μαζί με άλλες καλλιέργειες ή σε περιπτώσεις αμειψισπορών.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Λίπανση Καλαμποκιού – Βαμβακιού με ENTEC®

Στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, με τη βοήθεια και του καιρού, έχουμε την σπορά του καλαμποκιού και κατόπιν του βαμβακιού. Τα λιπάσματα ENTEC® καλύπτουν το μέγιστο των αναγκών σε άζωτο.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024

Χουμικά ή φουλβικά οξέα; Τι χρειάζονται τα φυτά σας;

Στην παρακάτω συζήτηση θα ανακαλύψουμε τις διαφορές μεταξύ των χουμικών και φουλβικών οξέων και τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής αυτών στις καλλιέργειες.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας