Tεχνητή γονιμοποίηση της Καρυδιάς με drones
Η τεχνολογία τεχνητής επικονίασης στη καλλιέργεια της καρυδιάς μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της διαδικασίας της επικονίασης ενώ ταυτόχρονα να περιορίσει τη μεταφορά του παθογόνου Xanthomonas arboricola.
Πρόγραμμα Μ16 | WEEDETECT - Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ζιζανίων
Σκοπός του έργου είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος βασισμένο σε μοντέλα αναγνώρισης και δείκτες βιοποικιλότητας που θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει ακριβείς ψεκασμούς στα ζιζάνια-στόχους.
H σημασία της γεωαναφοράς στους ελαιώνες
Οι ποικιλίες ελιάς Manzanilla και Gordal, με την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά και αναπτύσσονται ως εμβλήματα ποιότητας, παράδοσης και βιωσιμότητας.
Weedetective - Εφαρμογή κινητών συσκευών για αυτοματοποιημένη αναγνώριση ζιζανίων
Στο πλαίσιο της δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, υλοποιείται το έργο Weedetective.
Μοντέλα εκτίμησης παραγωγής Καλαμποκιού
Η πρόβλεψη της απόδοσης των καλλιεργειών αποτελεί κύριο μέλημα για την πλειοψηφία των παραγωγών. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του καλαμποκιού είναι μία σημαντική πρόκληση καθώς μαζί με το σιτάρι και το ρύζι, ανήκει στα πιο σημαντικά δημητριακά που καλλιεργούνται και καταναλώνονται παγκοσμίως.
Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στον αγροδιατροφικό τομέα
Η γεωργία από την αρχαιότητα έχει περάσει από διάφορα στάδια εξέλιξης. Σήμερα, φτάνοντας στο τέταρτο στάδιο της αγροτικής ανάπτυξης, τη “Γεωργία 4.0” (Agriculture 4.0) ή αλλιώς Ψηφιακή Γεωργία, ο αγροτικός τομέας καλείται να βρει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού, την ανεπάρκεια των φυσικών πόρων, την κλιματική αλλαγή και τη σπατάλη τροφίμων.
Η ανίχνευση των ασθενειών των φυτών με τη χρήση αισθητήρων
Όπως είναι γνωστό η τεχνολογία έχει περάσει και στον κλάδο της γεωργίας, παρέχοντας καινοτόμες γεωργικές πρακτικές που έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών τη μείωση των εισροών και συνάμα την αύξηση του κέρδους στον κατάλληλο χωροχρόνο.
WEBINAR - FARMADSS - Υποστήριξη της παραγωγής βάμβακος με δορυφορική τηλεπισκόπηση & loT.
Στα πλαίσια του προγράμματος Ανάπτυξη Καιτονοτόμου Συστήματος Υποστήριξης Παραγωγής Βάμβακος με τη χρήση Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης, Αισθητήρων και Προηγούμενων Γεωπονικών Μοντέλων (FARMADSS), παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, οι τρόποι αντιμετώπισης και το Πληροφοριακό Σύστηματα Υποστήριξης Αποφάσεων παραγωγής βάμβακος.
Η χρήση βιοαισθητήρων στην ανίχνευση Περονόσπορου της πατάτας
Η χρήση βιοαισθητήρων για την ανίχνευση ασθενειών των φυτών προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους ανίχνευσης.
Που βοηθούν τα μοντέλα άρδευσης;
Το νερό αποτελεί ενδεχομένως την πιο σημαντική χημική ένωση αυτού του πλανήτη καθώς είναι απαραίτητο για κάθε έμβιο ον. Το 70% της γης αποτελείται από νερό γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα πως θα είναι πάντοτε αρκετό.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109
Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.
Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.
Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.