Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023

Weedetective - Εφαρμογή κινητών συσκευών για αυτοματοποιημένη αναγνώριση ζιζανίων

Στο πλαίσιο της δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, υλοποιείται το έργο Weedetective.

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023

Μοντέλα εκτίμησης παραγωγής Καλαμποκιού

Η πρόβλεψη της απόδοσης των καλλιεργειών αποτελεί κύριο μέλημα για την πλειοψηφία των παραγωγών. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του καλαμποκιού είναι μία σημαντική πρόκληση καθώς μαζί με το σιτάρι και το ρύζι, ανήκει στα πιο σημαντικά δημητριακά που καλλιεργούνται και καταναλώνονται παγκοσμίως.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στον αγροδιατροφικό τομέα

Η γεωργία από την αρχαιότητα έχει περάσει από διάφορα στάδια εξέλιξης. Σήμερα, φτάνοντας στο τέταρτο στάδιο της αγροτικής ανάπτυξης, τη “Γεωργία 4.0” (Agriculture 4.0) ή αλλιώς Ψηφιακή Γεωργία, ο αγροτικός τομέας καλείται να βρει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού, την ανεπάρκεια των φυσικών πόρων, την κλιματική αλλαγή και τη σπατάλη τροφίμων.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023

Η ανίχνευση των ασθενειών των φυτών με τη χρήση αισθητήρων

Όπως είναι γνωστό η τεχνολογία έχει περάσει και στον κλάδο της γεωργίας, παρέχοντας καινοτόμες γεωργικές πρακτικές που έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών τη μείωση των εισροών και συνάμα την αύξηση του κέρδους στον κατάλληλο χωροχρόνο.

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023

WEBINAR - FARMADSS - Υποστήριξη της παραγωγής βάμβακος με δορυφορική τηλεπισκόπηση & loT.

Στα πλαίσια του προγράμματος Ανάπτυξη Καιτονοτόμου Συστήματος Υποστήριξης Παραγωγής Βάμβακος με τη χρήση Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης, Αισθητήρων και Προηγούμενων Γεωπονικών Μοντέλων (FARMADSS), παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, οι τρόποι αντιμετώπισης και το Πληροφοριακό Σύστηματα Υποστήριξης Αποφάσεων παραγωγής βάμβακος.

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Η χρήση βιοαισθητήρων στην ανίχνευση Περονόσπορου της πατάτας

Η χρήση βιοαισθητήρων για την ανίχνευση ασθενειών των φυτών προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους ανίχνευσης.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Που βοηθούν τα μοντέλα άρδευσης;

Το νερό αποτελεί ενδεχομένως την πιο σημαντική χημική ένωση αυτού του πλανήτη καθώς είναι απαραίτητο για κάθε έμβιο ον. Το 70% της γης αποτελείται από νερό γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα πως θα είναι πάντοτε αρκετό.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Έρευνα στάσεων, απόψεων και προθυμίας παραγωγών προς τη Γεωργία Ακριβείας

Στόχος του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου είναι αφενός η εκμαίευση των στάσεων, απόψεων και της προθυμίας των παραγωγών για υιοθέτηση τεχνολογιών άρδευσης ακριβείας, αφετέρου η σύγκριση του κόστους άρδευσης παραγωγών που χρησιμοποιούν τεχνολογία άρδευσης ακριβείας με αυτούς που δεν χρησιμοποιούν.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Ενεργειακή γεωργία και οι προεκτάσεις της

Με την πάροδο των χρόνων και τις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο, ολοένα και αυξάνεται η ανάγκη για αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022

FarmaDSS: Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων στη παραγωγή βάμβακος και η δημιουργία μοντέλων πρόβλεψης της άρδευσης και του πράσινου σκουληκιού

Στο πλαίσιο της δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, υλοποιείται το έργο FarmaDSS, ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην δημιουργία ενός σύγχρονου Συστήματος Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας