Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Διεθνής διάκριση για το Accudo® της FMC, ως το καλύτερο Βιολογικό Προϊόν για το 2020

Σημαντικές διακρίσεις για την FMC κατά την διάρκεια της 13ης ετήσιας τελετής Crop Science Forum & Awards, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί η φυτοπροστασία να γίνει τέχνη;

Η γεωργία ήταν και παραμένει μια από τις πιο δύσκολες και σημαντικές δουλειές στον κόσμο. Οι παραγωγοί βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες, ανατροπές και προκλήσεις όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, μεταβαλλόμενες αγορές, εχθρούς και ασθένειες. 

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Serifel® To νέο βιολογικό μυκητοκτόνο της BASF

Tο νέο βιολογικό μυκητοκτόνο Serifel® περιέχει το βιολογικό παράγοντα Bacillus amyloliquefaciens στέλεχος MBI600, ο οποίος παρέχει προληπτική προστασία δρώντας ανταγωνιστικά εναντίον των φυτοπαθογόνων μυκήτων, βοτρύτης, σκληρωτίνια και αλτερνάρια.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Ερευνητικό Ερωτηματολόγιο στα πλαίσια εκπόνησης του Προγράμματος WEEDETECTIVE

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Σκοπός της έρευνας είναι η χρησιμοποίηση της στα πλαίσια εκπόνησης του Προγράμματος «Ευφυής εφαρμογή κινητών συσκευών για αυτοματοποιημένη αναγνώριση ζιζανίων, ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: WEEDETECTIVE, ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ Τ2ΕΔΚ-01678» του Β' κύκλου Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ.
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

H Προστασία της Ελιάς κατά τον λήθαργο

Στις περισσότερες ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή τόσο της επιτραπέζιας όσο και της ελαιοποιήσιμης Ελιάς. Ωστόσο, η συγκομιδή δεν αποτελεί το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου αφού οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην καλλιέργεια μετά από αυτή είναι εξίσου σημαντικές.
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020

Julietta... η μαγιά της επιτυχίας! Το μοναδικό μυκητοκτόνο με ζωντανό ζυμομύκητα

Το Julietta είναι το πρώτο εγκεκριμένο μυκητοκτόνο κατά του Βοτρύτη και της Μονίλιας με ζωντανό ζυμομύκητα. Παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία καθώς μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και την ημέρα της συγκομιδής ενώ έχει καλή συνδυαστικότητα ακόμα και με μυκητοκτόνα. 

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020

Crop Docs: Μια νέα πρωτοβουλία του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς, εγκαινίασε μια νέα σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων με την επωνυμία Crop Docs, στόχος των οποίων είναι η παρουσίαση των νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών της που άπτονται των καλλιεργειών, μέσα από νέα εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Εσπεριδοειδή: Νέες μολύνσεις ευνοούνται από υγρασία και βροχή

Tα δένδρα είναι ευπαθή κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Νέες μολύνσεις εννοούνται από υγρασία και βροχή με ταυτόχρονη ύπαρξη πληγών - σημείων εισόδου του παθογόνου μύκητα

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Βελτίωση της ανάπτυξης των Ριζών, με τη δύναμη της Μυκόρριζας

Αύξηση της ανάπτυξης του φυτού με ισορροπημένο τρόπο, καλύτερη απόδοση και ποιότητα, καλύτερη ανοχή έναντι της αβιοτικής καταπόνησης, αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών ουσιών, βελτίωση του ριζικού συστήματος, με τα ειδικά σκευάσματα Μυκόρριζας από τη BIOSOLIDS.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Περονόσπορος, Τούτα και Ωίδιο σε υπαίθρια επιτραπέζια Τομάτα

Στις περιοχές όπου καλλιεργείται η υπαίθρια επιτραπέζια ντομάτα διαπιστώθηκε ότι συνεχίζονται οι προσβολές από Περονόσπορο, Ωίδιο και Τόυτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη των μυκήτων, των ασθενειών τους και την μετάδοσή τους.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας