Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Μηλοειδή: Έκτακτη Γεωργική Προειδοποίηση για την Αγιά Λάρισας

Το χαλάζι εκτός από την καταστροφής της παραγωγής, προκαλεί πληγές στους φυτικούς ιστούς, οι οποίες αποτελούν πύλες εισόδου παθογόνων οργανισμών. Οι καλλιεργητές πρέπει να επέμβουν άμεσα με κατάλληλα με χαλκούχα σκευάσματα ή  μυκητοκτόνα.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Πυρηνόκαρπα: Οδηγίες καταπολέμησης εχθρών και ασθενειών μέχρι τη συγκομιδή

Συστήνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, για την αποφυγή υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στους καρπούς διότι ο χρόνος συγκομιδής είναι περιορισμένος.

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024

Βαμβάκι: Διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση συλλήψεων Ρόδινου Σκουληκιού

Από την παρακολούθηση του δικτύου φερομονικών παγίδων προκύπτει ότι είναι σε εξέλιξη η 1η γενιά του ρόδινου σκουληκιού. Οι συλλήψεις ρόδινου σκουληκιού είναι υψηλές για την εποχή και θα πρέπει να δοθεί προσοχή από μέρους των παραγωγών.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Εσπεριδοειδή: Καλλιεργητικά μέτρα προστασίας για εχθρούς και ασθένειες

Ο περιορισμός των προσβολών από τα κοκκοειδή, πρέπει να βασίζεται περισσότερο σε καλλιεργητικά μέτρα και λιγότερο σε εφαρμογές φυτοπροστατευτικών. 

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Προληπτικές επεμβάσεις σε παραμορφωμένους καρπούς ροδάκινων

Προληπτικά μέτρα φυτοπροστασίας προτείνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Λάρισας για τις παραμορφώσεις που παρουσιάζουν οι καρποί σε ροδακινιές διαφόρων ποικιλιών.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Μηλιά: Πώς να καταπολεμήσετε ταυτόχρονα Καρπόκαψα και Ψώρα του San Jose

Απαραίτητες κρίνονται οι επεμβάσεις ανάλογα τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων τις επόμενες ημέρες διότι ο πληθυσμός του εντόμου εμφάνισε σημαντική αύξηση.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ροδακινιά: Φυτοπροστασία των καρπών πριν τη συγκομιδή

Προτείνεται η φυτοπροστασία των καρπών που πλησιάζουν στην ωρίμανση και διευκρινίζεται ότι η προστασία πριν την συγκομιδή μειώνει τις μετασυλλεκτικές σήψεις.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Φυτοπροστασία για το Πράσινο και Ρόδινο σκουλήκι στο Βαμβάκι

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Έναρξη της 3ης γενεάς Ευδεμίδας στο Αμπέλι από αρχές Ιουλίου

Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας για το Αμπέλι τονίζει ότι εμφανίστηκε η 3η γενεά της Ευδεμίδας στις περιοχές της Αχαϊας από αρχές Ιουλίου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024

Πώς να πετύχετε ομοιόμορφη κατανομή ψεκαστικού υγρού κατά τη ζιζανιοκτονία

Τα τελευταία έτη έχει δημιουργηθεί η ανάγκη από τους παραγωγούς να εφαρμόζουν ομοιόμορφους ψεκασμούς ζιζανιοκτονίας στον αγρό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα ζιζάνια έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα σε πολλά σκευάσματα.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας