Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Μετά τις Βροχές…έρχεται το JULIETTA

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της ατμοσφαιρικής υγρασίας σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Η πρόληψη για την Καρπόκαψα στα Μηλοειδή ξεκινά τώρα!

Απομάκρυνση ή/και καταστροφή καρπών που μένουν στον οπωρώνα μετά την συγκομιδή (είτε πάνω στα δέντρα είτε στο έδαφος, ακόμα και σε σωρούς στις άκρες) με στόχο τη μείωση του πληθυσμού του επόμενου έτους.
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021

ΜΗΛΟΕΙΔΗ - Φουζικλάδιο, Ψύλλα και Σέζια στους Οπωρώνες

Καλλιεργητικά μέτρα: Αφαίρεση και κάψιμο των προσβεβλημένων κλάδων. Συλλογή των πεσμένων φύλλων και κάψιμο ή/και βαθύ παράχωμα

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ - Αποτελεσματική αντιμετώπιση του Δάκου της Ελιάς με DB100

Στην εκπομπή Γεωζωή και στον κ. Παυλάκο μίλησε ο Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΒΥΠ, Γιώργος Παυλίδης για τη δακοκτονία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΤΑΤΑ: οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο

Σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΙΑ: Οι συνθήκες της τρέχουσας φθινοπωρινής περιόδου είναι ευνοϊκές για μολύνσεις

Οι συνθήκες της τρέχουσας φθινοπωρινής περιόδου είναι ευνοϊκές για μολύνσεις και από τα δύο παθογόνα. Ιδιαίτερα για το κυκλοκόνιο!

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

Προστασία Πυρηνοκάρπων και απαραίτητες επεμβάσεις

Σημαντικό μέτρο πρόληψης των ασθενειών είναι η εξαφάνιση των αρχικών εστιών μόλυνσης. Αυτό μπορεί να γίνει με τον καθαρισμό και την καταστροφή όλων των κλάδων που φέρουν έλκη, καθώς και των μουμιοποιημένων καρπών στα δέντρα και το έδαφος.

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021

Επένδυσε στα σιτηρά σου με Vibrance

Ο σπόρος είναι η αρχή κάθε καλλιέργειας. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει καλλιέργεια σε χωράφι, ενώ πολλές φορές ο σπόρος, με τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας ή του υβριδίου που φέρει στο γενετικό του κώδικα, είναι «υπεύθυνος» για τις αντοχές του φυτού σε δύσκολες συνθήκες ενώ πολλές φορές επηρεάζει καθοριστικά και την ποιότητα και την ποσότητα του καρπού που θα παραχθεί.
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021

Ζιζάνια σιτηρών και μέθοδοι αντιμετώπισης

Για μια συστηματική καλλιέργεια σιτηρών απαραίτητη είναι η γνώση γύρω από τους οργανισμούς που δρουν και αναπτύσσονται ανταγωνιστικά ή παρασιτικά προς τα καλλιεργούμενα φυτά.            

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Υπαίθρια Επιτραπέζια Τομάτα: έντονες προσβολές από Περονόσπορο, Ωίδιο και Τuta

Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις παρατηρούνται έντονες προσβολές από τον περονόσπορο, ωίδιο και Tuta στις υπαίθριες καλλιέργειες επιτραπέζιας ντομάτας στους Νομούς Καρδίτσας Μαγνησίας Τρικάλων και στο Παλαμά Φθιώτιδας.
  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας