Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024

Οδηγίες και καλλιεργητικά μέτρα κλαδέματος Ελιάς

Οι ελαιοκαλλιεργητές αυτή την εποχή εφαρμόζουν προληπτικά όλα τα απαραίτητα καλλιεργητικά μέτρα τα οποία, σε συνδυασμό με το κλάδεμα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση επιβλαβών εχθρών και ασθενειών για την βλαστική περίοδο που ακολουθεί.

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024

Βασικές αρχές κλαδέματος Ελιάς

'Ολα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, τα οποία σε συνδυασμό με την εφαρμογή του κλαδέματος θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιβλαβών εχθρών και ασθενειών κατά την βλαστική περίοδο που ακολουθεί.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024

Μαλλί προβάτου ως λίπασμα - Η ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων που εφαρμόστηκε στην Ουαλία

Σε μια πλήρως οικολογική και οικονομική λύση προέβη Ουαλικό οινοποιείο, προς απομάκρυνση των ζιζανίων στους αμπελώνες του. Βόρεια της Ουαλίας, βρίσκεται ο αμπελώνας, Gwinllan Conwy, που αντικατέστησε το ζιζανιοκτόνο με έριο (μαλλί του προβάτου), πριν περίπου ένα χρόνο.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024

Καρυδιά - Προληπτικά μέτρα φυτοπροστασίας & λίπανσης

Η καλλιέργεια της καρυδιάς αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο του λήθαργου. Με την απαιτούμενη προσοχή στο κλάδεμα και τη λίπανση, αλλά και τη λήψη βασικών προληπτικών μέτρων, μπορούν να περιοριστούν σοβαρά φυτοπροστατευτικά προβλήματα και να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024

Φιστικιά - Προληπτικά μέτρα φυτοπροστασίας & λίπανσης

Η τρέχουσα περίοδος (στάδιο λήθαργου) θεωρείται ιδανική τόσο για τη λίπανση, όσο και για το κλάδεμα των δένδρων.

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024

Η σκληραγώγηση φυτών κατά την περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών

Ο εγκλιματισμός ή αλλιώς η σκληραγώγηση των φυτών αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες διαδικασίες για την επιβίωση των φυτών σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών.

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024

Τεχνικές οδηγίες για την καλλιέργεια μητρικών οπωροφόρων φυτών σε δικτυοκήπιο, για την παραγωγή εμβολίων και υποκειμένων

Η καλλιέργεια των μητρικών φυτών όπως επιγράφεται στη νομοθεσία, μπορεί να γίνει σε δικτυοκήπιο , καθώς η κατασκευή αυτή θα προστατεύσει τα μητρικά φυτά από την είσοδο επιβλαβών οργανισμών που μπορεί να είναι και φορείς ιώσεων. Η κατασκευή του δικτυοκηπίου μπορεί να είναι κοντά σε ομοειδείς καλλιέργειες.

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024

Το θερμοκήπιο του μέλλοντος είναι αυτόνομο, οικολογικό και αποδοτικό

Μετά από χρόνια προειδοποιήσεων από επιστήμονες και ειδικούς, το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, αντιμέτωπο με προκλήσεις όπως υπερπληθυσμός και κλιματική αλλαγή.

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024

Χειμερινό κλάδεμα Μέρος Α΄- Κλάδεμα καρποφορίας και ανανέωσης

Το κλάδεμα καρποφορίας γίνεται σε ανεπτυγμένα δένδρα και αποσκοπεί: (α) στη διατήρηση του σχήματος τους, (β) την εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών αερισμού και φωτισμού του εσωτερικού της κόμης και (γ)την επίτευξη ικανοποιητικής παραγωγής κάθε χρόνο.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023

Ποια είναι τα παραγωγικά δάση και τι μπορούν να προσφέρουν;

Ποια είναι τα παραγωγικά δάση στη χώρα μας, και πώς είναι ικανά να συμβάλλουν στη θωράκισή της απέναντι στην κλιματική κρίση και την άμβλυνση των συνεπειών της;

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας