Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Βιολογική καλλιέργεια ελιάς- όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η βιοκαλλιέργεια αποβλέπει στην πρόληψη και αποτροπή των ασθενειών και όχι στον έλεγχο τους. Προϋποθέτει την εκτέλεση µόνο των απαραίτητων επεµβάσεων.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Ο όρος τυφλότητα προς τα φυτά «Plant Blindness» ως ένα εμπόδιο για την βιώσιμη ανάπτυξη

Είναι φανερό ότι τα φυτά επιδρούν άμεσα στους περισσότερους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κατά πόσο όμως μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη αυτών των στόχων όταν υπάρχει η τάση να αγνοούνται ή και να υποτιμούνται από τους ανθρώπους;

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Πως επιδρά η ελλειμματική άρδευση στην καλλιέργεια βαμβακιού

Κατά τη διάρκεια του βιολογικού τους κύκλου τα φυτά εκτίθενται πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς, τόσο την ανάπτυξη, όσο και την ίδια τους την επιβίωση.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών

Οι περιβαλλοντικές καταπονήσεις είναι ο κυριότερος παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα ενός φυτού, μεταξύ αυτών, η αλατότητα είναι ίσως η πιο ζημιογόνος για το φυτό.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022

Η σημαντική διαδικασία της διαφοροποίησης των οφθαλμών των δένδρων

Το στάδιο της διαφοροποίησης των οφθαλμών είναι καθοριστικό για την τύχη ενός ακραίου μεριστώματος, γιατί από την εξέλιξή του θα εξαρτηθεί αν από αυτό θα σχηματιστεί άνθος ή βλαστός.

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022

Θρεπτικά στοιχεία στις καλλιέργειες και πώς να αναγνωρίσουμε συμπτώματα τροφοπενιών

Τα φυτά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο περιβάλλον. Είναι αυτότροφοι οργανισμοί που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τα ανόργανα στοιχεία σε οργανικές ενώσεις, απαραίτητες για τη διατροφή των ανθρώπων και των ζώων.
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022

Η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στην φυσιολογία της καρυδιάς

Συγκεκριμένα η καρυδιά είναι ένα είδος που απαιτεί φως, παρουσιάζοντας θετικό φωτοτροπισμό τόσο σε νεαρά όσο και σε ενήλικα στάδια, δηλαδή έχει την τάση να τρέπεται προς το φως ενώ τα φύλλα της καρυδιάς παράγουν φωτοσυνθετικά ανάλογα με την ποσότητα του ηλιακού φωτός που διαπερνούν την επιφάνεια του φύλλου.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

Μέθοδοι διαχείρισης και φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια της ροδακινιάς

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον και δεν απαιτεί μόνο γνώσεις τεχνικής, όπως γενικά πιστεύεται, αλλά και επιστημονική κατάρτιση.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

Οδηγίες για την προετοιμασία σποράς και καλλιεργητικές πρακτικές για τον ηλίανθο

Λάθη που πραγματοποιούνται κατά την προετοιμασία του εδάφους και κατά την σπορά, θα έχουν αντίκτυπο στα φυτά σε όλη την καλλιεργητική περίοδο.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Εδαφικά κολλοειδή: στο μικροσκόπιο του εδάφους!

Το σύνολο των τεμαχιδίων της αργίλου και του χούμου αναφέρεται ως κολλοειδές κλάσμα λόγω του μικρού μεγέθους τεμαχιδίων (η διάμετρός τους είναι < 1μm) και της μεγάλης ειδικής επιφάνειας στην οποία συγκρατούνται μόρια H2O, N2, O2, NH3, SO2 και ιόντα.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας