Βαμβάκι & Απόδοση: Τα Στάδια Ανάπτυξης που κάνουν τη διαφορά
Η καλλιέργεια του βαμβακιού στη χώρα μας διαρκεί 170 έως 210 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και τις κλιματικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παρακολούθηση των σταδίων ανάπτυξης είναι αυτά που τελικά κάνουν τη διαφορά στην απόδοση και την ποιότητα του προϊόντος.
Πέντε μυστικά επιτυχίας για την καλλιέργεια του Αγγουριού
Η επιτυχημένη καλλιέργεια του αγγουριού απαιτεί την εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών φροντίδων ώστε να εξασφαλιστεί υψηλή ποιότητα καρπών, καλή παραγωγή και μακροχρόνια διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους.
Ποτίζοντας σωστά τις καρυδιές: Τι ρόλο παίζει η μέθοδος άρδευσης
Έρευνα αποκαλύπτει: Η ελιά μπορεί να εγκλιματιστεί στην έλλειψη νερού
Πώς αντιδρούν δύο ελληνικές ποικιλίες ελιάς στην έλλειψη νερού; Αν και η ελιά (Olea europaea L.) συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ανθεκτικών στην ξηρασία καλλιεργειών, η παρατεταμένη έλλειψη νερού μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιδράσεις στην ανάπτυξή της.
Ποιος είναι ο ορισμός της ποιότητας για το Σιτάρι
Η ποιότητα του σκληρού σιταριού αξιολογείται κυρίως με βάση την ικανότητά του να παράγει σιμιγδάλι και ζυμαρικά, ενώ το μαλακό σιτάρι κρίνεται με γνώμονα τις ιδιότητές του που το καθιστούν κατάλληλο για άλεση και παραγωγή ψωμιού ή άλλων αρτοσκευασμάτων.
Περιβαλλοντικά Αποτυπώματα της Καλλιέργειας της Ελιάς: Προκλήσεις και Προοπτικές Αειφορίας
Η καλλιέργεια της ελιάς, αν και φιλική προς το περιβάλλον σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η ανάλυση των αποτυπωμάτων άνθρακα, νερού και ενέργειας αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες για πιο αειφορική διαχείριση.
Καλλιεργώντας με Σεβασμό: 22 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Η βιοποικιλότητα αποτελεί τον αόρατο σύμμαχο κάθε αγρότη. Είναι η ποικιλία της ζωής που υποστηρίζει το έδαφος, το νερό, την επικονίαση και την ισορροπία στα οικοσυστήματα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας στις 22 Μαΐου, είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε τον ρόλο μας στη διατήρησή της - για το περιβάλλον, αλλά και για το δικό μας μέλλον.
Μηδική στην Πράξη: Συμβουλές για Σπορά, Θρέψη, Πότισμα & Συγκομιδή
Η μηδική είναι το σπουδαιότερο χορτοδοτικό φυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Το χόρτο της είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα και βιταμίνες και αποτελεί ζωοτροφή υψηλής θρεπτικής αξίας, πολύ υγιεινή για τα ζώα.
Οδηγός για την επιτυχημένη καλλιέργεια του φασολιού
Στη χώρα μας καλλιεργείται κυρίως το P.vulgaris (κοινό φασόλι) και σε μικρότερη έκταση το P.coccineus (πολυανθές φασόλι), στο οποίο περιλαμβάνονται τα φασόλια γίγαντες. Είναι μία καλλιέργεια ευρέως γνωστή για τους ξερούς ή/και χλωρούς σπόρους της, οι οποίοι αποτελούν βασική πηγή πρωτεΐνης σε πολλές χώρες.
Από το Χωράφι στο Αιθέριο Έλαιο: Τι Επηρεάζει την Ποιότητα της Ρίγανης;
Η ελληνική ρίγανη (Origanum vulgare subsp. hirtum) αποτελεί το κυριότερο εμπορικό είδος ρίγανης και κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των συστηματικών καλλιεργειών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109


Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.