Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024

Φωτεινές & σκοτεινές αντιδράσεις της φωτοσύνθεσης

Η κατανόηση των μηχανισμών της φωτοσύνθεσης προϋποθέτει τη γνώση ορισμένων εννοιών που σχετίζονται περισσότερο με τις επιστήμες της Φυσικής και της Βιοχημείας παρά με τη Φυσιολογία των Φυτών.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Ελληνικές ποικιλίες Δαμασκηνιάς ανάμεσα στις ποικιλίες με υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών

Τα δαμάσκηνα αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών για τον άνθρωπο. Ο γενότυπος επηρεάζει σημαντικά τη συγκέντρωση τους, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στο μέγεθος του καρπού, στο χρώμα του φλοιού και της σάρκας των δαμάσκηνων.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Γιατί οι ντομάτες τα τελευταία χρόνια είναι τόσο άνοστες;

Τις περισσότερες φορές οι κατακόκκινες ντομάτες διαψεύδουν τις προσδοκίες μας, αφού δεν διαθέτουν την νοστιμιά που έχουμε ως ανάμνηση στο μυαλό μας, όπως όταν η γιαγιά ή η μητέρα μας έκοβε και έφτιαχνε σαλάτα από το περιβόλι του σπιτιού!

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γλυκοπατάτα ένα φυσικά «γενετικά τροποποιημένο φυτό»

Η γλυκοπατάτα περιέχει γονίδια του βακτηρίου Agrobacterium, λόγω της παρουσίας «ξένου DNA» μπορεί να θεωρηθεί ως φυσικά «γενετικά τροποποιημένη».

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τι είναι τα γενετικώς τροποποιημένα καλλιεργούμενα φυτά;

Οι ποικιλίες των γενετικώς τροποποιημένων καλλιεργούμενων φυτών έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023

Τα φυτά εκπέμπουν πληροφοριακούς ήχους όταν βρίσκονται σε υδατικό στρες

Όπως είναι γνωστό τα φυτά παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές στους φαινότυπους τους όταν έρχονται αντιμέτωπα με παράγοντες στρες. Εμφανίζουν οπτικές διαφορές, ως προς το χρώμα και το σχήμα τους και εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

RIZOCYN: Φυσικός Βιοδιεγέρτης ριζοβολίας

Το RIZOCYN είναι ένα 100% φυσικό σκεύασμα που περιέχει φυσικούς ρυθμιστές ανάπτυξης (Γιββερελίνες, κυτοκινίνες, αυξίνες), Βιταμίνες (C, Ριβοφλαβίνη κ.α.), Αμινοξέα και πεπτίδια, Υδατάνθρακες, Φουλβικά και Χουμικά οξέα και Ιχνοστοιχεία.
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022

PHOTOX: ολοκλήρωσης εγκατάστασης πιλοτικής μονάδας στον Σταθμό Επεξεργασίας Αποβλήτων της εταιρείας Κ.Ν.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Οι εναλλακτικές τεχνολογίες του έργου PHOTOX βασίζονται στην ηλεκτροχημική επεξεργασία των αποβλήτων σε συνδυασμό με την επιτόπια παραγωγή ισχυρών οξειδωτικών μέσων παρουσία υπεριώδους ακτινοβολίας.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023

Νανοτεχνολογία: Τι είναι και ποιες οι προοπτικές για τη γεωργία;

Η νανοτεχνολογία είναι η επιστημονική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση υλικών και εξοπλισμού κατάλληλων να χρησιμοποιούν τις φυσικοχημικές ιδιότητες των διαφόρων υλικών στην κλίμακα των νανόμετρων, δηλαδή σε πολύ μικρή κλίμακα.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Florigen, η ανθοφόρος ορμόνη

Πολλά φυτά είναι φυτά «βραχείας ημέρας», πράγμα που σημαίνει ότι το φυτό αρχίζει να ανθίζει μόλις μειωθεί η διάρκεια της ημέρας.

  • 1
  • 2
  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας