Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Στρατηγική "Από το αγρόκτημα στο πιάτο"

Η στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» θα ενισχύσει τις προσπάθειές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. - Ένα υγιές σύστημα τροφίμων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Η σημασία της ιχνηλασιμότητας προϊόντων

Ως  ιχνηλασιμότητα ορίζεται η δυνατότητα ανίχνευσης του ιστορικού ή της θέσης ενός προιόντος. Είναι η ικανότητα της παρακολούθησης και καταγραφής του ιστορικού και της διαδρομής κάθε προιόντος, στα διάφορα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Ελαιόλαδο: Στάδια επεξεργασίας, εξαγωγή, αποθήκευση και συσκευασία

Σύμφωνα με τον Όμηρο, το «χρυσό υγρό», αποτελεί σύμβολο υγείας και δύναμης. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα της γης, καθώς παράγεται με αφθονία στη χώρα μας και αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Ποια είναι όμως τα κριτήρια της άριστης ποιότητας του ελαιολάδου καθώς και η διασφάλιση της ορθής συσκευασίας του;
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα BayGAP της Βayer κέρδισε τις εντυπώσεις στο Global G.A.P. Tour

Στις 31 Οκτωβρίου 2017 η Αθήνα αποτέλεσε σταθμό του GlobalGAP Tour με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Food Safety Forum.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Τα μυστικά της βιομηχανίας φρούτων και λαχανικών: τι σημαίνουν αυτά τα αυτοκόλλητα;

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει κατά καιρούς κατά την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, κάποια αυτοκόλλητα πάνω σε φρούτα και λαχανικά. Ποια η χρησιμότητα και ποια η σημασία τους;

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

GRASP : Ο Νέος Τομέας στην εφαρμογή των συστημάτων που εισάγει η GLOBALG.A.P.

Ολοένα και αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι τομείς τους οποίους οφείλει να καλύψει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για πιστοποίηση. Συγκεκριμένα το νέο κομμάτι, το οποίο προστέθηκε στη βάση των απαιτήσεων και εξετάζει η GLOBALG.A.P αφορά το κοινωνικό αντίκρισμα του συστήματος.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας: Τι είναι και τι προσφέρουν σε κάθε επιχείρηση

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων αποτελούν τα τελευταία χρόνια τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Το ISO, BRC, IFS, GLOBALG.A.P. αποτελούν ορισμένα από τα γνωστότερα συστήματα ποιότητας τροφίμων, τα οποία εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας, από τον αγρό έως και το ράφι και εξασφαλίζουν στον καταναλωτή την ποιότητα και την ασφάλεια του τροφίμου που καταναλώνει.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Η παρεξηγημένη έννοια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών

Η έννοια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών (Integrated Crop Management) έχει λανθασμένα ταυτιστεί στη χώρα μας με πρότυπα ή πρωτόκολλα συστημάτων ποιότητας, αλλά και με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες πιστοποίησης τους.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Τα 9 στάδια ανάπτυξης, εφαρμογής & πιστοποίησης ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

Η εντατικοποίηση της συμβατικής γεωργικής παραγωγής και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των ανεπτυγμένων αγορών για περισσότερα και πιο "ποιοτικά" προϊόντα, είχαν σαν αποτέλεσμα κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, να λάβει χώρα μία άνευ προηγουμένου σπατάλη των φυσικών πόρων, με αλόγιστη χρήση χημικών και εν γένει γεωργικών εισροών (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα, ενέργεια).

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Λιανεμπόριο και Συστήματα Πιστοποίησης

Ο κλάδος του λιανεμπορίου τροφίμων είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο νευραλγικούς αλλά και πιο ανταγωνιστικούς κλάδους τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας. 

  • 1
  • 2
  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας