Επιτραπέζια Ελιά: Ποια τα κριτήρια του Ποιοτικού Ελέγχου
Ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. Η ποιότητα της επιτραπέζιας ελιάς εξασφαλίζει την υγεία του καταναλωτή, την θρεπτική αξία του τελικού προϊόντος, την άριστη εμφάνιση του και τις οργανοληπτικές ιδιότητες.
Ποια η διαφορά μεταξύ ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων;
Η ΕΕ έχει δημιουργήσει μία πολιτική ποιότητας που στοχεύει στην προστασία ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων η οποία προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, τα οποία σχετίζονται με το τόπο και το τρόπο παραγωγής τους.
Πως οι Φυσικές τοξίνες των τροφίμων επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου
Στρατηγική "Από το αγρόκτημα στο πιάτο"
Η στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» θα ενισχύσει τις προσπάθειές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. - Ένα υγιές σύστημα τροφίμων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη
Η σημασία της ιχνηλασιμότητας προϊόντων
Ως ιχνηλασιμότητα ορίζεται η δυνατότητα ανίχνευσης του ιστορικού ή της θέσης ενός προιόντος. Είναι η ικανότητα της παρακολούθησης και καταγραφής του ιστορικού και της διαδρομής κάθε προιόντος, στα διάφορα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης.
Ελαιόλαδο: Στάδια επεξεργασίας, εξαγωγή, αποθήκευση και συσκευασία
Το πρόγραμμα BayGAP της Βayer κέρδισε τις εντυπώσεις στο Global G.A.P. Tour
Στις 31 Οκτωβρίου 2017 η Αθήνα αποτέλεσε σταθμό του GlobalGAP Tour με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Food Safety Forum.
Τα μυστικά της βιομηχανίας φρούτων και λαχανικών: τι σημαίνουν αυτά τα αυτοκόλλητα;
Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει κατά καιρούς κατά την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, κάποια αυτοκόλλητα πάνω σε φρούτα και λαχανικά. Ποια η χρησιμότητα και ποια η σημασία τους;
GRASP : Ο Νέος Τομέας στην εφαρμογή των συστημάτων που εισάγει η GLOBALG.A.P.
Ολοένα και αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι τομείς τους οποίους οφείλει να καλύψει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για πιστοποίηση. Συγκεκριμένα το νέο κομμάτι, το οποίο προστέθηκε στη βάση των απαιτήσεων και εξετάζει η GLOBALG.A.P αφορά το κοινωνικό αντίκρισμα του συστήματος.
Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας: Τι είναι και τι προσφέρουν σε κάθε επιχείρηση
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων αποτελούν τα τελευταία χρόνια τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Το ISO, BRC, IFS, GLOBALG.A.P. αποτελούν ορισμένα από τα γνωστότερα συστήματα ποιότητας τροφίμων, τα οποία εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας, από τον αγρό έως και το ράφι και εξασφαλίζουν στον καταναλωτή την ποιότητα και την ασφάλεια του τροφίμου που καταναλώνει.
- 1
- 2
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109
Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.
Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.
Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.