Το ταξίδι των τροφίμων ...και το οικολογικό τους αποτύπωμα
Τα τρόφιμα τα οποία φτάνουν στο πιάτο μας συχνά έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα ώσπου να φτάσουν σε εμάς. Η σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας είναι μεγάλη καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων ενώ παράλληλα συναντιούνται οι απαιτήσεις των καταναλωτών ως προς την ποικιλία τροφίμων που υπάρχουν στον πλανήτη.
Ωσμωτική αφυδάτωση τι είναι και τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτό
Η αφυδάτωση είναι μία διεργασία που εξασφαλίζει διατηρησιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τρόφιμα και σχετίζεται με την απομάκρυνση μεγάλου ποσοστού του περιεχομένου νερού.
Φωτορεπορτάζ εμπορικής διάθεσης αχλαδιών, κυδωνιών, λωτών και ροδιών στις αγορές διαφόρων χωρών
Η καλλιέργεια της αχλαδιάς, αν και απαιτητική εκ φύσεως, είναι από τις πιο εξαπλωμένες δενδροκαλλιέργειες παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό γεωργών.
Πώς αποθηκεύουμε σωστά το ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μετά το πέρασμά του από τους διαχωριστήρες του ελαιουργείου περιέχει διάφορες ουσίες (ξένες ύλες και υγρασία), που κατακάθονται με τον καιρό στα δοχεία αποθήκευσης. Είναι οι κοινώς γνωστές μούργες.
Τυποποίηση και συσκευασία Μήλων: Δίνουν υπεραξία στο προϊόν σας!
Η καλλιέργεια της μηλιάς είναι από τις πιο εξαπλωμένες δενδροκαλλιέργειες παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό γεωργών.
Εσπεριδοειδή: Αποθήκευση – Συντήρηση
Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί των εσπεριδοειδών μεταφέρονται σε συσκευαστήρια, εργοστάσια χυμοποίησης ή σε ψυγεία-αποθήκες, ανάλογα με την ποικιλία και τη μετέπειτα χρήση τους, στεγνώνονται και εφαρμόζεται κέρωμα για την προστασία και την επιμήκυνση της μετασυλλεκτικής τους ζωής.
Συγκομιδή και συντήρηση Ακτινιδίου
Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό και τροπικό φρούτο, κατάγεται από την Κίνα και καλλιεργείται σε Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία και στην Ελλάδα.
Εκκόκιση και ποιότητα Bαμβακιού
Ξεκινά σιγά-σιγά η συγκομιδή του βαμβακιού. Η συλλογή γίνεται με βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές και στη συνέχεια το σύσπορο βαμβάκι (οι ίνες με τους σπόρους) μεταφέρεται στα εκκοκιστήρια για αποθήκευση, σε αεριζόμενες αποθήκες και σύμφωνα με την ποιότητά του, μέχρι την εκκόκισή του με ειδικές εκκοκιστικές μηχανές.
Παραλαβή, Αποθήκευση και Συντήρηση Αραβόσιτου
Η εποχή της συγκομιδής του καλαμποκιού έφτασε. Ο αραβόσιτος προορίζεται για νωπή κατανάλωση ή ενσίρωση, για τη βιομηχανία (αραβοσιτάλευρα) και για παραγωγή βιομάζας (βιοκαύσιμα).
Μετασυλλεκτικές ασθένειες ροδάκινου
Την περίοδο αυτή η καλλιέργεια της ροδακινιάς βρίσκεται στο στάδιο της πλήρης ωρίμανσης, ενώ αρκετές ποικιλίες έχουν ήδη συγκομισθεί και οι καρποί βρίσκονται σε ψυγεία-αποθήκες.
- 1
- 2
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109


Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.