Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022

Το ταξίδι των τροφίμων ...και το οικολογικό τους αποτύπωμα

Τα τρόφιμα τα οποία φτάνουν στο πιάτο μας συχνά έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα ώσπου να φτάσουν σε εμάς. Η σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας είναι μεγάλη καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων ενώ παράλληλα συναντιούνται οι απαιτήσεις των καταναλωτών ως προς την ποικιλία τροφίμων που υπάρχουν στον πλανήτη.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Ωσμωτική αφυδάτωση τι είναι και τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτό

Η αφυδάτωση είναι μία διεργασία που εξασφαλίζει διατηρησιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τρόφιμα και σχετίζεται με την απομάκρυνση μεγάλου ποσοστού του περιεχομένου νερού.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Φωτορεπορτάζ εμπορικής διάθεσης αχλαδιών, κυδωνιών, λωτών και ροδιών στις αγορές διαφόρων χωρών

Η καλλιέργεια της αχλαδιάς, αν και απαιτητική εκ φύσεως, είναι από τις πιο εξαπλωμένες δενδροκαλλιέργειες παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό γεωργών.

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Πώς αποθηκεύουμε σωστά το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μετά το πέρασμά του από τους διαχωριστήρες του ελαιουργείου περιέχει διάφορες ουσίες (ξένες ύλες και υγρασία), που κατακάθονται με τον καιρό στα δοχεία αποθήκευσης. Είναι οι κοινώς γνωστές μούργες.

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Τυποποίηση και συσκευασία Μήλων: Δίνουν υπεραξία στο προϊόν σας!

Η καλλιέργεια της μηλιάς είναι από τις πιο εξαπλωμένες δενδροκαλλιέργειες παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό γεωργών.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Εσπεριδοειδή: Αποθήκευση – Συντήρηση

Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί των εσπεριδοειδών μεταφέρονται σε συσκευαστήρια, εργοστάσια χυμοποίησης ή σε ψυγεία-αποθήκες, ανάλογα με την ποικιλία και τη μετέπειτα χρήση τους, στεγνώνονται και εφαρμόζεται κέρωμα για την προστασία και την επιμήκυνση της μετασυλλεκτικής τους ζωής.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023

Συγκομιδή και συντήρηση Ακτινιδίου

Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό και τροπικό φρούτο, κατάγεται από την Κίνα και καλλιεργείται σε Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία και στην Ελλάδα. 

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Εκκόκιση και ποιότητα Bαμβακιού

Ξεκινά σιγά-σιγά η συγκομιδή του βαμβακιού. Η συλλογή γίνεται με βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές και στη συνέχεια το σύσπορο βαμβάκι (οι ίνες με τους σπόρους) μεταφέρεται στα εκκοκιστήρια για αποθήκευση, σε αεριζόμενες αποθήκες και σύμφωνα με την ποιότητά του, μέχρι την εκκόκισή του με ειδικές εκκοκιστικές μηχανές.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παραλαβή, Αποθήκευση και Συντήρηση Αραβόσιτου

Η εποχή της συγκομιδής του καλαμποκιού έφτασε. Ο αραβόσιτος προορίζεται για νωπή κατανάλωση ή ενσίρωση, για τη βιομηχανία (αραβοσιτάλευρα) και για παραγωγή βιομάζας (βιοκαύσιμα).

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Μετασυλλεκτικές ασθένειες ροδάκινου

Την περίοδο αυτή η καλλιέργεια της ροδακινιάς βρίσκεται στο στάδιο της πλήρης ωρίμανσης, ενώ αρκετές ποικιλίες έχουν ήδη συγκομισθεί και οι καρποί βρίσκονται σε ψυγεία-αποθήκες.

  • 1
  • 2
  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας