Πως πραγματοποιείται ο αποπρασινισμός των λεμονιών
Η συγκομιδή των λεμονιών γίνεται όταν είναι ακόμη πράσινα και διαθέτουν διάμετρο μεγαλύτερη των 5 εκατοστών. Συνεπώς το μέγεθος του καρπού αποτελεί βασικό κριτήριο για την έναρξη της συγκομιδής.
Πώς επιβραδύνεται η ποιοτική υποβάθμιση του ελαιόλαδου
Tέσσερεις είναι οι σημαντικές παράμετροι που επηρεάζουν (υποβαθμίζουν) τη διάρκεια ζωής του ελαιολάδου. Αν και ο χρόνος κυλάει από μόνος του, ωστόσο οι υπόλοιπες 3 παράμετροι δηλαδή η θερμότητα, ο αέρας και το φως μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο.
Όλα τα μυστικά για τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς λαχανικών
Με την έναρξη της συγκομιδής τα λαχανικά διαθέτουν τη μέγιστη οικονομική αξία, η οποία στη πορεία μειώνεται μέχρι και την κατανάλωση τους. Είναι γεγονός ότι τα λαχανικά διαθέτουν μικρή μετασυλλεκτική ζωή ακόμη και αν βρίσκονται σε άριστες συνθήκες συντήρησης.
Βήμα προς βήμα η συγκομιδή της Αμυγδαλιάς
Η περίοδος συγκομιδής για την αμυγδαλιά ξεκινά από τα τέλη Αυγούστου και μπορεί να διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο, ανάλογα την ποικιλία. Τα αμύγδαλα είναι ώριμα όταν το πράσινο εξωτερικό τους περίβλημα σχίζεται και αρχίζει να αποκολλάται.
Αιθυλένιο: Η 1η φυτορυθμιστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στη γεωργία
Το αιθυλένιο (CH2=CH2) εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη γεωργία και συγκεκριμένα για τη βελτίωση άνθισης του ανανά. Πρόκειται για τη μοναδική φυτοορμόνη, που κάτω από κανονικές θερμοκρασίες, είναι σε αέρια κατάσταση, γεγονός που εξασφαλίζει τη γρήγορη διάδοσή του.
Μπορεί να συνδεθεί η τομάτα με το ξύδι;
Η καλλιέργεια της τομάτας μετά τη συγκομιδή έχει αρκετές απώλειες, για το λόγο αυτό αναπτύχθηκε ένας νέος τύπος ξυδιού ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απώλειες μετά τη συγκομιδή και να προσθέσει αξία στη καλλιέργεια.
Δημιουργία "βιοπλαστικού" από υπολείμματα κλαδέματος ελιάς
Ένα νέο είδος πλαστικού από υπολείμματα κλαδέματος της ελιάς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συσκευασία τροφίμων.
Το ταξίδι των τροφίμων ...και το οικολογικό τους αποτύπωμα
Τα τρόφιμα τα οποία φτάνουν στο πιάτο μας συχνά έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα ώσπου να φτάσουν σε εμάς. Η σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας είναι μεγάλη καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων ενώ παράλληλα συναντιούνται οι απαιτήσεις των καταναλωτών ως προς την ποικιλία τροφίμων που υπάρχουν στον πλανήτη.
Ωσμωτική αφυδάτωση τι είναι και τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτό
Η αφυδάτωση είναι μία διεργασία που εξασφαλίζει διατηρησιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τρόφιμα και σχετίζεται με την απομάκρυνση μεγάλου ποσοστού του περιεχομένου νερού.
Φωτορεπορτάζ εμπορικής διάθεσης αχλαδιών, κυδωνιών, λωτών και ροδιών στις αγορές διαφόρων χωρών
Η καλλιέργεια της αχλαδιάς, αν και απαιτητική εκ φύσεως, είναι από τις πιο εξαπλωμένες δενδροκαλλιέργειες παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό γεωργών.
- 1
- 2
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109
Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.
Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.
Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.