Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015

Μόνο οι συνεταιρισμοί με πάνω από 1 εκατ. ευρώ τζίρο μπορούν να διορίσουν μάνατζερ

Μόνο οι συνεταιρισμοί με πάνω από 1 εκατ. ευρώ τζίρο μπορούν να διορίσουν μάνατζερ

Μια σειρά από προϋποθέσεις και λεπτομέρειες για τη βιώσιμη λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων προβλέπει το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση μέχρι το τέλος του χρόνου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ορισμένες από τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους είναι οι εξής:

  • Αν ο κύκλος εργασιών του ΑΣ είναι πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, το καταστατικό μπορεί να προβλέπει τη δυνατότητα διορισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Διευθυντή στον οποίο να ανατίθεται με σύμβαση η μερική ή ολική άσκηση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ο Γενικός Διευθυντής επιλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από προκήρυξη που δημοσιεύεται στον ημερήσιο τύπο, σε μία εφημερίδα της έδρας του ΑΣ και σε μία πανελλήνιας κυκλοφορίας.
  • Εκλέγεται Εποπτικό Συμβούλιο εφόσον ο αριθμός των μελών του ΑΣ είναι μεγαλύτερος από 30.
  • Σε ΑΣ με περισσότερα από 300 μέλη, το καταστατικό μπορεί να προβλέπει την εκλογή αντιπροσωπευτικής Γενικής Συνέλευσης που εκλέγεται από το σύνολο των μελών του ΑΣ.

Αναμένεται το νέο κείμενο του νομοσχεδίου να είναι επικαιροποιημένο και να περιέχει ορισμένες μικρο-αλλαγές, με βάση τη μικρής κλίμακας εσωτερική διαβούλευση που θα γίνει ανάμεσα σε βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε ενδιαφερόμενους φορείς. Στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2015 και όχι με το άνοιγμα της Βουλής, όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Νομοσχέδιο: Πρoϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών

agrotikoi synetairismoi

 

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας