Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

H DuPont™ περνάει στην "επίθεση" ενάντια στο πράσινο σκουλήκι

Dupont
H DuPont™ περνάει στην "επίθεση" ενάντια στο πράσινο σκουλήκι

Πέρασε στην επίθεση ενάντια στο πράσινο σκουλήκι, με τα εξειδικευμένα προϊόντα της DuPont : DuPont™ Coragen® DuPont™ Avaunt® DuPont™ Evalio® AgroSystems.

Η συνολική πρόταση της DuPontTM για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού υπόσχεται υψηλή αποτελεσματικότητα, διαχείριση ανθεκτικότητας, σεβασμό ωφέλιμων και περιβάλλοντος, οικονομικότητα και αυξημένη πρόσοδο.

 DuPont™ Evalio® AgroSystems

Το  Evalio® AgroSystems (Εβάλιο), είναι μία δωρεάν υπηρεσία που υποστηρίζει την αειφορική διαχείριση εχθρών σε καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, η τομάτα και ο καπνός.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής δίνεται έγκυρη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο ώστε να επιλέγεται το κατάλληλο προϊόν και ο χρόνος εφαρμογής του, εφόσον απαιτείται.

Το Evalio® AgroSystems σε συνδυασμό με την ανώτερη αποτελεσματικότητα των Avaunt®  & Coragen® βοηθούν τους παραγωγούς να πετύχουν βέλτιστο έλεγχο των επιβλαβών οργανισμών αλλά και μεγιστοποίηση παραγωγής και ποιότητας στην καλλιέργειά τους.

Επικοινωνήστε με τη DuPontTM εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.

evalio agrosystems

 

Πρόγραμμα τοποθέτησης

1η γενιά  - Avaunt® 

Για την 1η γενιά του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι (γενιά Ιουνίου), η DuPontTM προτείνει 1 εφαρμογή Avaunt® όταν δούμε τις νεαρές προνύμφες στο χωράφι.

2η γενιά  -  Coragen®

Για τη 2η και πιο επικίνδυνη γενιά (τέλη Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου) συνιστάται η χρήση του Coragen® μόλις παρατηρηθούν οι πρώτες προνύμφες στα νεαρά φύλλα και πριν αυτές προκαλέσουν ζημιές στους καρπούς.

genies

Επαναληπτικός ψεκασμός μετά από 14 ημέρες χρειάζεται µόνο σε περιπτώσεις συνεχούς υψηλής πίεσης προσβολής.

Avaunt®Coragen® στο βαμβάκι με μια ματιά

Τα Avaunt® & Coragen® (Αβάντ & Κόρατζεν) είναι νέας γενιάς εντομοκτόνα με σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ.

Τα δύο αυτά προϊόντα σε συνδυασμό με την υπηρεσία  Evalio® AgroSystems (Εβάλιο) αποτελούν την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του πράσινου σκουληκιού, σήμερα.

Pinakas avaunt coragen

Το Avaunt® διαθέτει τα ακόλουθα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

► Αποτελεσματικότητα σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων που καταπολεμά

► Μεγάλη φωτοσταθερότητα με αποτέλεσμα να διατηρεί την υψηλή του δράση ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες

► Προσκολλάται ισχυρά στην επιφάνεια των φυτών και δεν απαιτείται επανάληψη του ψεκασμού σε περίπτωση βροχής ,ή ποτίσματος δύο ώρες μετά την εφαρμογή του.

Το Coragen® συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων όπως:

►  Υψηλή αποτελεσματικότητα που δεν επηρεάζεται από αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και έντασης φωτός

► Δράση σε προνύμφες, αυγά αλλά και επίδραση στα ακμαία σύμφωνα με νεότερα δεδομένα

►  Άμεση προστασία της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή • Σημαντική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή.

 

banner long2

Βασικές αρχές του προγράμματος για το πράσινο σκουλήκι

Τα Avaunt® &Coragen® περιέχουν δραστικές ουσίες που ανήκουν σε διαφορετικές χημικές ομάδες με διαφορετικό τρόπο δράσης και είναι αποτελεσματικά ακόμη και σε πληθυσμούς πράσινου σκουληκιού ανθεκτικών σε παλαιότερα εντομοκτόνα.

Η εναλλασσόμενη εφαρμογή τους σε διαφορετικές γενιές ή επί των γενεών του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι εμποδίζει την ανάπτυξη ανθεκτικότητας και διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα τους στο μέλλον.

Ο προτεινόμενος χρόνος εφαρμογής τωνAvaunt® & Coragen® εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και στοχεύει στην αποτελεσματικότητα και οικονομικότητα του προγραμματος προς όφελος του παραγωγού.

bottles

Καταλληλόλητα των Avaunt® & Coragen® ανάλογα με τη γενιά

Εφαρμόζοντας το Avaunt® στην 1η γενιά εκμεταλλευόμαστε τη σταθερότητα της δράσης του σε όλα τα στάδια των προνυμφών ακόμα και με υψηλές θερμοκρασίες. Το μικρό μέγεθος των φυτών την περίοδο αυτή ευνοεί προϊόντα όπως το Avaunt® που απαιτούν καλή κάλυψη του φυτού με το ψεκαστικό διάλυμα.

Επιπλέον, με βάση στοιχεία του εξωτερικού, έχει διαπιστωθεί ότι το Avaunt® καταστέλλει μερικώς τους πληθυσμούς του λύγκου που παρουσιάζεται αρκετές φορές την ίδια περίοδο.

Εν συνεχεία, με την εφαρμογή του Coragen® κατά την έναρξη της εκκόλαψης των αυγών της 2ης γενιάς, εκμεταλλευόμαστε την «πολύπλευρη» δράση του στα διάφορα στάδια ανάπτυξης των εντόμων (ακμαία, αυγά και προνύμφες).

Επιπλέον, επωφελούμαστε από τη δράση των ωφέλιμων εντόμων καθώς το Coragen® είναι σχετικά ασφαλές στα περισσότερα από αυτά.

Ειδικά για τις μέλισσες η, η εφαρμογή του νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στην ετικέτα οδηγίες, δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά τους.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας