Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Η πρόταση της Κ+Ν Ευθυμιάδης ενάντια στην ξήρανση ράχης της αμπέλου

Η πρόταση της Κ+Ν Ευθυμιάδης ενάντια στην ξήρανση ράχης της αμπέλου

Η Κ & Ν Ευθυμιάδης προτίνει το ΒΙΟΦΟΛ CaO, ένα Διαφυλλικό Λίπασμα Ιχνοστοιχείων, υψηλής τεχνολογίας για πρόληψη και θεραπεία. Τα ΒΙΟΦΟΛ είναι εξειδικευμένα διαφυλλικά λιπάσματα πλούσια σε ιχνοστοιχεία κατάλληλα για την πρόληψη και θεραπεία τροφοπενιών.

ΒΙΟΦΟΛ  CaO

Χρησιμοποιείται σαν διαφυλλικό λίπασμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που οφείλονται στην έλλειψη ασβεστίου όπως: Πικρή στιγμάτωση (Bitter pit) στα Μήλα, επιφανειακά εγκαύματα στα Αχλάδια, σκάσιμο των καρπών στα Κεράσια και Δαμάσκηνα, σπογγώδεις καρποί στις

Φράουλες, σάπισμα στην άκρη του καρπού (τάπα) στις Τομάτες, Πιπεριές, Καρπούζια και Αβοκάντο, κάψιμο της κορυφής και σάπισμα της καρδιάς στα Μαρούλια, Σέλινα και Λάχανα.biofol

Είναι προϊόντα νέας τεχνολογίας σε μορφή υδατικού κρυσταλλικού αιωρήματος (suspension).

• Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία ανά μονάδα όγκουΠεριέχουν ειδικούς προστατευτικούς παράγοντες που τα κάνουν ασφαλή για τα φυτά και επιτρέπουν τους συνδυασμούς τους με όλα τα γνωστά φυτοφάρμακα.

• Περιέχουν ειδικούς προστατευτικούς παράγοντες που τα κάνουν ασφαλή για τα φυτά και επιτρέπουν τους συνδυασμούς τους με όλα τα γνωστά φυτοφάρμακα.

• Περιέχουν βιολογικούς παράγοντες όπως ορμόνες ανάπτυξης, βιταμίνη Β1, κλπ. που τα κάνουν πιο αποτελεσματικά.

• Περιέχουν χηλικούς παράγοντες οι οποίοι μειώνουν τη σκληρότητα του ψεκαστικού διαλύματος και τα κάνουν πλήρως αφομοιώσιμα για τα φυτά.

• Περιέχουν παράγοντες που ρυθμίζουν το pH του ψεκαστικού διαλύματος σε επιθυμητό βαθμό.

• Περιέχουν ειδικούς διαβρέκτες που βοηθούν στην ομοιόμορφη εξάπλωση του ψεκαστικού διαλύματος στα φύλλα και δεν επιτρέπουν το γρήγορο στέγνωμα, την εξάτμιση και το ξέπλυμά τους από τη βροχή.

• Όλα τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν βρίσκονται σε πλήρη χηλική μορφή με αποτέλεσμα να απορροφώνται και να αφομοιώνονται άριστα από τα φυτά. Συνδυάζονται με όλα τα συνήθη φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

 biofol etiketa

Καλλιέργειες – Δόσεις – Τρόποι εφαρμογής

Γενική δόση: 300-600κ.εκ./στρ. ή 200-300κ.εκ./100λ.νερού ανάλογα με την καλλιέργεια και την ένταση του προβλήματος. Επανάληψη των ψεκασμών ανά 10-15 μέρες. Φροντίζουμε να ψεκάζονται καλά οι καρποί γιατί το Ca είναι δυσκίνητο και δεν μεταφέρεται εύκολα από τα φύλλα στους καρπούς.

 

Ειδικότερα:

Γιγαρτόκαρπα: Κάνουμε 3-6 μηνιαίες εφαρμογές ανάλογα με την ποικιλία και την ένταση του προβλήματος αρχίζοντας από το σχηματισμό των καρπών μέχρι και λίγο πριν τη συγκομιδή.

Πυρηνόκαρπα: 2-4 εφαρμογές (μια ανά δεκαπενθήμερο) από το δέσιμο των καρπών μέχρι μια εβδομάδα πριν τη συγκομιδή.

Αμπέλια-Σταφίδες: Πολλές φορές η ξήρανση της ράχης οφείλεται και σε έλλειψη Ασβεστίου. Ψεκάζουμε όπως και με το ΒΙΟΦΟΛ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ δύο- τρεις φορές με 300-500 κ.εκ./στρ. Πρώτη εφαρμογή μετά την άνθιση, δεύτερη κατά το κλείσιμο των τσαμπιών και τρίτη αν χρειασθεί κατά την έναρξη της ωρίμανσης.

Ντομάτες-Πιπεριές: Επαναλαμβανόμενοι ψεκασμοί ανά 7-10 μέρες, πριν εμφανιστούν συμπτώματα έλλειψης Ca, αρχίζοντας 10 μέρες μετά το δέσιμο των καρπών και μέχρι 10-15 μέρες πριν την τελευταία συγκομιδή.

Υπαίθριες καλλιέργειες: 300-600 κ.εκ./στρ.

Θερμοκήπια: 200-400 κ.εκ./100 λ.νερό.

Καρπούζια-Πεπόνια-Αγγουράκια: Ψεκασμοί ανά δεκαπενθήμερο αρχίζοντας από το δέσιμο των καρπών και μέχρι 15 μέρες πριν την τελευταία συγκομιδή.

Υπαίθριες καλλιέργειες: 500 κ.εκ./στρ. Θερμοκήπια: 300-500 κ.εκ./100 λ.νερό.

Λαχανικά (λάχανα, κουνουπίδια, μαρούλια, σέλινα κ.λ.π.): Προληπτικά 1-3 ψεκασμοί ανάλογα με την ένταση του προβλήματος με 200-400 κ.εκ./στρ (υπαίθρια) η 200-400 κ.εκ./100 λ. νερό (θερμοκήπια). Κρίσιμοι είναι οι ψεκασμοί λίγο πριν την έναρξη σχηματισμού της κεφαλής.

Φράουλες: Σε συνδυασμό με τους 2-3 τελευταίους ψεκασμούς πριν τη συγκομιδή με μυκητοκτόνα με δόση 200-400 κ.εκ./στρ.


kn eythymiadis logo

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας