Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

H έρευνα της DEKALB στην Ελλάδα εισάγει τις καινοτομίες στην καλλιέργεια του καλαμποκιού

H έρευνα της DEKALB στην Ελλάδα εισάγει τις καινοτομίες στην καλλιέργεια του καλαμποκιού

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ DEKALB (DEKALB Technology Center)

Καλώς ήλθατε στη γεωργία του μέλλοντος….

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις περισσότερων από 90 γεωπόνων συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ από όλη την Ελλάδα στο Κέντρο Τεχνολογίας DEKALB από 05 έως 15/09/2016.

Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης των βασικών συνεργατών πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την εταιρεία ΜΟΝΣΑΝΤΟ Ελλάς για:

o Την φιλοσοφία της ΜΟΝΣΑΝΤΟ στον τομέα της Αειφορικής Γεωργίας, των Λύσεων και των Συνεργασιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Γεωργία σε παγκόσμιο επίπεδο.

o Τις τελευταίες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες στην καλλιέργεια του καλαμποκιού:

    Γεωργία Ακριβείας
    ✓ Διαχείριση Άρδευσης (AquaTEK®)

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Κέντρο Τεχνολογίας DEKALB (DEKALB Technology Center) όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την εφαρμογή αυτών των καινοτόμων τεχνικών σε επίπεδο αγρού και καλλιέργειας.

Το Κέντρο Τεχνολογίας DEKALB εγκαταστάθηκε στη Φαλάνη της Λάρισας το Μάρτιο του 2016 και η συγκομιδή του θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με την υποστήριξη της John Deere στη σπορά και στη συγκομιδή. Πρόκειται για τον πιο εξελιγμένο αγρό έρευνας στην Ελληνική αγορά, αποτελεί τμήμα ενός ευρύτατου δικτύου έρευνας στην Ευρώπη, και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

DEKALB ekdhlwsh4 crop

DEKALB ekdhlwsh5 crop

DEKALB ekdhlwsh2 crop

 DEKALB ekdhlwsh6

Συνδυάζει την τεχνογνωσία της ΜΟΝΣΑΝΤΟ στο γενετικό υλικό και τις καινοτόμες λύσεις στην καλλιέργεια του καλαμποκιού με τη χρήση νέων τεχνολογιών χαρτογράφησης εδάφους και χρήσης δορυφορικής τεχνολογίας στην τηλεπισκόπιση.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει έρευνα και ανάπτυξη υβριδίων σε διάφορους συνδυασμούς πυκνότητας σποράς (μονές – δίδυμες σειρές) και τύπο εδάφους που προκύπτει από την χαρτογράφηση. Η έρευνα αυτή θα δώσει πολλαπλάσια δεδομένα αξιολόγησης των υβριδίων. Θα οδηγήσει στο άμεσο μέλλον στη δημιουργία "συνταγών"’ σποράς για κάθε υβρίδιο (τύπος, πυκνότητα, ρυθμίσεις σπαρτικής για σπορά ακριβείας). Και όλα αυτά σε συνδυασμό με ακρίβεια στην τοποθέτηση ανάλογα το επίπεδο δυναμικού απόδοσης του αγρού.

Αποτελεί δε την μεγαλύτερη απόδειξη ότι :

Η έρευνα της DEKALB στην Ελλάδα εισάγει τις καινοτομίες στην καλλιέργεια

του καλαμποκιού ταυτόχρονα με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Κέντρο Τεχνολογίας DEKALB θα είναι επισκέψιμο για λίγες μέρες ακόμη.

Καθώς πλησιάζουμε στην συγκομιδή και στην λήψη εντυπωσιακών δεδομένων....

Μείνετε Συντονισμένοι!!

DEKALB banner

 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας