Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017

Σε ισχύ η νέα ψηφιακή εφαρμογή μητρώου Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Φορέων

Σε ισχύ η νέα ψηφιακή εφαρμογή μητρώου Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Φορέων

Τέθηκε σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2017 η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Φορέων», στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, δηλαδή του νόμου ν. 4384/2016.

Όπως ενημερώνει το Δ τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων & Επιθεώρησης:

"παρακαλούνται οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις να επανελέγξουν την εγγραφή τους στο εν λόγω μητρώο και να καταχωρίσουν τυχόν νέα στοιχεία από την επομένη της ισχύος της νέας εφαρμογής, ήτοι από τις 02/01/2017 και για δεκαπέντε (15) ημέρες, δηλαδή έως και τις 16/01/2017.

Επίσης, σε περίπτωση που έχουν επέλθει αλλαγές από την πρώτη εγγραφή, θα πρέπει να επικαιροποιηθούν και να υποβληθούν σε σε αρχεία pdf τα ακόλουθα:

 • Επωνυμία, έδρα και στοιχεία επικοινωνίας
 • Καταστατικό με εγκριτική απόφαση του οικείου Ειρηνοδικείου
 • Πρακτικό πρόσφατων αρχαιρεσιών, υπογεγραμμένο από δικαστικό λειτουργό
 • Πρακτικό εκλογής Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου και πρακτικό κατανομής αξιωμάτων
 • Ύψος συνεταιρικής μερίδας, αποδεικτικό καταβολής της αξίας της και ύψος συνεταιριστικού κεφαλαίου
 • Αριθμό Μελών, όπως προκύπτει από το Βιβλίο Μητρώου Μελών, με ονοματεπώνυμο και τα ΑΦΜ τους.
 • Στοιχεία ορκωτού ελεγκτή όπου απαιτείται, ή ελεγκτή με άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος».

Επίσης, ενημερώνει ότι οι νέοι εγγεγραμμένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί μπορούν να κάνουν χρήση της Ψηφιακής Εφαρμογής, για να αλλάζουν το προσωρινό ΑΦΜ τους, αντικαθιστώντας το με το οριστικό, αναρτώντας παράλληλα στο αντίστοιχο πεδίο, σε αρχείο pdf, και τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.

Λόγω αναβάθμισης της Ψηφιακής Εφαρμογής είναι πιθανό κάποια εκ των διοικητικών στοιχείων που έχουν ήδη αναρτηθεί να μην εμφανίζονται στα σωστά πεδία, γι’αυτό καλό θα ήταν κάθε Αγροτικός Συνεταιρισμός να μεριμνά ώστε τα στοιχεία που πρότινος είχε αναρτήσει να καταχωρίζονται στο σωστό σημείο.

Στο πεδίο ανάρτησης των οικονομικών στοιχείων, οι νεοσύστατοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που εκ των πραγμάτων δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα και ως εκ τούτου ισολογισμό προς ανάρτηση οφείλουν να αναρτούν, σε αρχείο pdf, σχετική δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση η νέα ψηφιακή εφαρμογή θα διαθέτει και Εγχειρίδιο Χρήσης, το οποίο οι Συνεταιρισμοί οφείλουν να συμβουλεύονται για την ανάρτηση των στοιχείων».

Για τυχόν διευκρινήσεις / ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα ή e-mail:

Στοιχεία Επικοινωνίας για διευκρινήσεις / ενημέρωση
 Αναστασία Παπουτσή   210-2125078  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Ελένη Λαρεντζάκη   210-2125077  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Σίλβια Δανοπούλου   210-2125020   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Αναστασία Τσεπετονίδου    210-2125076  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Μαρία Πανταζή   210-2125054  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Κατερίνα Σαράντου    210-2125060   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: paseges.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Γιάννουλη Λάρισας
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 2410-669107 & 2410-669108
 • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας