Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Προληπτικές επεμβάσεις για την αποφυγή Περονόσπορου στην Πατάτα

Προληπτικές επεμβάσεις για την αποφυγή Περονόσπορου στην Πατάτα

Στην υπερ-πρώιμη Μεσσηνία, οι ισχυροί παγετοί του 1ου 10-ημέρου του έτους προκάλεσαν ζημιές στα βλαστίδια. Εξαιτίας των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών που ακολούθησαν τον παγετό, η αναβλάστηση καθυστερεί.

Στις περισσότερες φυτείες, το φύτρωμα θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση των φυτών στην επιφάνεια του εδάφους μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου.

Στις πρώιμες υπο-περιοχές της Αχαΐας & Ηλείας το φύτρωμα έχει ξεκινήσει στο 30% των φυτειών.

METEO PATATA

Προς το παρόν, παρόλο που υπάρχουν παρατεταμένες διυγράνσεις των φύλλων, δεν παρουσιάστηκαν ευνοϊκές συνθήκες μολύνσεων από το παθογόνο εξαιτίας των χαμηλών μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών.

Συστάσεις:

Σε όλες τις περιοχές, με την άνοδο των θερμοκρασιών θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη των φυτών και οι φυτείες θα βρεθούν σε ευπαθές στάδιο σε ενδεχόμενες προσβολές από το παθογόνο.

Συνιστάται η έναρξη της εφαρμογής φυτοπροστατευτικών με 7-ημερες επεμβάσεις, μόνο στις καλλιέργειες που εισέρχονται σε ευπαθές στάδιο (ύψος μεγαλύτερο από 10-20 εκ.).

peronosporos patata1  peronosporos patata2

Φυτοπροστατευτικά:

Από τη λίστα με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα σκευάσματα έτους 2016 (έκδοση 10/03/2016), σε συνεργασία με τον τοπικό γεωπόνο για την επιλογή εγκεκριμένου σκευάσματος για το 2017, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής

 Δείτε εδώ το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας