Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ελληνικό σήμα: Οι κανονισμοί για Ελιά & Ελαιόλαδο

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ελληνικό σήμα: Οι κανονισμοί για Ελιά & Ελαιόλαδο

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο φορέας που θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και στις επιτραπέζιες ελιές σύμφωνα με τις δύο αντίστοιχους κανονισμούς που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δύο αυτοί κανονισμοί ορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας επιχείρησης στη διαδικασία για την απόκτησή του, όσο και το ετήσιο τέλος χρήσης τους. 

elaiolado elliniko sima2

Σκοπός του Ελληνικού Σήματος, που είναι το επίσημο σήμα του Ελληνικού κράτους είναι:

► η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης τους,

► η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και

► η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τα σχέδια των δύο Κανονισμών Απονομής Ελληνικού Σήματος τόσο στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, όσο και στις επιτραπέζιες ελιές εκπόνησε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με τη συμβολή Τεχνικής Επιτροπής από εκπροσώπους φορέων παραγωγής, έρευνας, επιστήμης, κρατικών υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων που εμπλέκονται στον τομέα αυτό.

elaiolado elliniko sima

Οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένες και καταχωρισμένες στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων χρήσεως των ενδείξεων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε.» που τηρεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή ή/και συσκευασία ή/και εμπορία προϊόντων Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε, καταχωρίζονται αυτοδίκαια στο Μητρώο και δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος, μετά την υποβολή της αίτησης τους με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 192 του Ν.4072/2012.


Δείτε ολόκληρη την απόφαση για τις επιτραπέζιες ελιές

Δείτε ολόκληρη την απόφαση για το εξαιρετικά παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας