Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014

Οι προτεινόμενες ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος

Οι προτεινόμενες ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος

Την περίοδο αυτή οι παραγωγοί που πρόκειται να φυτεύσουν συμπύρηνα ροδάκινα επιλέγουν μεταξύ των ποικιλιών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ε.Κ.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει ότι επιθυμητές ποικιλίες είναι οι ROMEA - KATHERINA – A37 – ANDROSS και EVERTS χωρίς να παραγνωρίζονται οι πολύ καλές προδιαγραφές και άλλων ποικιλιών όπως η FORTUNA, η LOADEL και η MYRIAM.

Ως προς την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης, να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει επάρκεια των ποσοτήτων της KATHERINA, με διαφαινόμενη enwsh konservopoiwnυπερπροσφορά λόγω των πολλών νέων φυτειών που σύντομα μπαίνουν σε παραγωγή.
Αντίθετα η ANDROSS,είναι σε τάση υποχώρησης με αποτέλεσμα η απορρόφηση της να είναι φέτος ομαλή. Άρα η συντήρηση της δυναμικής της ποικιλίας αυτής με νέες φυτείες είναι επιθυμητή.
Τέλος, υπενθυμίζουμε και πάλι την από 3.9.2013 ανακοίνωσή της Ένωσης για την ποικιλία EVERTS, ότι «Εκτιμάται ότι η τιμή της θα είναι κατά 10% υψηλότερη από τις λοιπές ποικιλίες και σε κάθε περίπτωση η διαφορά της θα είναι τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό».
Η πρόταση αυτή των ποικιλιών μεταξύ άλλων, επιδιώκει την ισορροπία στην προσφορά και ζήτηση του προϊόντος, ώστε να αποφεύγονται περίοδοι αφ' ενός έλλειψης και αφ' ετέρου υπερπροσφοράς του.

 

Πηγή: Naousa News

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας