Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Γεωπόνου Τάσου Πολυχρονόπουλου, από τον ΣΠΕΛ

ΣΠΕΛ - Δελτίο Τύπου
Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Γεωπόνου Τάσου Πολυχρονόπουλου, από τον ΣΠΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΕΛ με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του συναδέλφου Τάσου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον κλάδο των Λιπασμάτων.

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ήταν Γεωπόνος και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας στον τομέα της Νηματωδολογίας. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στο Σταθμό Φυτοπροστασίας του Υπουργείου Γεωργίας στην Πάτρα, αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισε ο ιδιωτικός τομέας. Για πολλά χρόνια ως στέλεχος της Ζωοτεχνικής διέπρεψε και στις πωλήσεις αγροτικών εφοδίων και συνέχισε ως Εμπορικός Διευθυντής στην ΑΕΕΧΛΠ (Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων).

Η εμβληματική ωστόσο προσωπικότητά του αναδείχθηκε όταν ως ο πρώτος αντιπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας K+S KALI GmbH στην Ελλάδα, απέκτησε ηγετική θέση στην αγορά τόσο των πρώτων υλών όσο και των ειδικών προϊόντων καλίου και μαγνησίου, με κύριο προϊόν το Πατεντκάλι που κατάφερε να το αναδείξει ως ένα από τα σημαντικότερα ειδικά λιπάσματα για την  Ελληνική Γεωργία. Ταυτόχρονα ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου Καλίου, όπου μέσω της επιστημονικής του κατάρτισης και της πρακτικής του εμπειρίας ανέδειξε τη σπουδαιότητα της χρήσης του καλίου στην ελληνική γεωργία.

Ήταν μέλος σε αρκετές επιστημονικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Εδαφολογική και η Φυτοπαθολογική Εταιρία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, βοήθησε και καθοδήγησε πολλούς συναδέλφους και νέους επιστήμονες εμφυσώντας τους τις αρχές και το όραμά του.

Ο εκλιπών υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα και αφήνει σε όλους μας ολοζώντανη παρακαταθήκη την προσωπική και επαγγελματική του πορεία,  η οποία χαρακτηρίζεται από την υπέρβαση, την καινοτομία και τη διορατικότητά του για τον κλάδο και την ελληνική γεωργία.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Αλκμήνη όπως και στους 2 γιους του Γιώργο και Αλέξη.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας