Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Sivanto prime – Λανσάρισμα προϊόντος – ορόσημο για την Bayer

Bayer
Sivanto prime – Λανσάρισμα προϊόντος – ορόσημο για την Bayer

Mε μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Τυμπάκι Ηρακλείου και Ιεράπετρα η Bayer παρουσίασε στο σύνολο των συνεργατών της στην περιοχή της Κρήτης το νέο, καινοτόμο προϊόν φυτοπροστασίας – εντομοκτόνο Sivanto prime.

Oι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου με σκοπό να προσφέρουν γνώση για το νέο αυτό εργαλείο για τους παραγωγούς που θα τους προσφέρει δραστική λύση για το δύσκολο πρόβλημα των αλευρωδών, αλλά και των αφίδων.

Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Βayer, Aπόστολος Κλοντζάρης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μακροχρόνια συνεργασία τους επισήμανε πως με το Sivanto prime η Bayer αποδεικνύει πως δεν φέρνει απλά προϊόντα, αλλά ολοκληρωμένες λύσεις για τη γεωργία, γενικότερα και για την οικονομία.

IMG 0296

Ο Γεν. Δ/ντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Βayer Απ. Κλοντζάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην Κρήτη

Στη συνέχεια ο Dr Georg Raupach, Global Product Manager του προϊόντος ανέφερε πως η επίτευξη της έγκρισης στη χώρα αποτελεί ορόσημο για την Bayer καθώς η Ελλάδα πρώτη άνοιξε το δρόμο για τις εγκρίσεις στη νότια ζώνη της Ευρώπης. Θα πρέπει να τονισθεί πως σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι σήμερα μόνο η Ολλανδία είχε πάρει έγκριση για το ίδιο Προϊόν.

IMG 4743

Dr Georg Raupach, Global Product Manager Sivanto

Ο κ. Μάνος Χαρκιολάκης, Grower & Channel Μanager της Bayer Ελλάς για τα φρούτα και τα λαχανικά αναφέρθηκε στα οφέλη και το ευρύ φάσμα δράσης του προϊόντος τονίζοντας: “To SIVANTO® prime, είναι ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων. Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία του SIVANTO® prime ονομάζεται flupyradifurone και είναι εμπνευσμένη από την φυσική ουσία στεμοφολίνη, ουσία η οποία απομονώθηκε από το Stemona japonica, ένα φαρμακευτικό φυτό που συναντάται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία.

IMG 4751

Εκδήλωση στην Ιεράπετρα

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή κο Μ. Ροδιτάκη για τις μελέτες που εκπόνησε για το SIVANTO prime εναντίον των ιώσεων που προκαλούνται από τους αλευρώδεις.

Επίσης, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα  πειραματισμού τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Νότια Ευρώπη που αφορούν αποτελεσματικότητα, συμβατότητα του προϊόντος με άλλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα καθώς και με ωφέλιμα από τη Δρ. Β. Μαυροειδή, Συντονίστρια Πειραματισμού της Bayer Ελλάς.

SIVANTO PRIME LOGO

Στο φάσμα δράσης του SIVANTO® prime περιλαμβάνονται οι αφίδες, οι αλευρώδεις, τα τζιτζικάκια και ορισμένα κοκκοειδή. Στην Ελλάδα εγκεκριμένες καλλιέργειες είναι τα σολανώδη και κολοκυνθοειδή υπαίθρου και θερμοκηπίου, το αμπέλι, ο καπνός, τα μηλοειδή, το μαρούλι υπαίθρου και τα καλλωπιστικά, η φράουλα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα θερμοκηπίου.

Τo SIVANTO® prime, με τις εξαιρετικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, προσφέρει στον παραγωγό  έναν περισσότερο βιώσιμο, υπεύθυνο και εύκολο τρόπο διαχείρισης της καλλιέργειάς του.

Η Bayer επικεντρωμένη στον πελάτη ανέπτυξε το SIVANTO® prime με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας και ταυτόχρονα τις αυστηρές απαιτήσεις, ως προς τον σεβασμό στο περιβάλλον, την εκλεκτικότητα στους στόχους και τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας.

 


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Sivanto στην διεύθυνση www.sivanto.bayer.com

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB

 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας