Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014

Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ

Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ

«Από την Τρίτη που ξεκινάει η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία θα καταβληθεί άμεσα και ολόκληρη χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου κ.ά.» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Αραμπατζή, σχετικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στο Νομό Σερρών.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα των προκαταβολών των αποζημιώσεων, ο κος Κουκουλόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «προκαταβολές αποζημιώσεων απαγορεύονται ρητά από τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι όταν παραβιάζεται αυτός ο Κανονισμός έχει ως συνέπεια το «πακέτο» Χατζηγάκη» προσθέτωντας ότι «αποτελεί κεντρική προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, να «ανοίξει» το σύστημα γρήγορα, έτσι ώστε να καταφέρουμε από το 2015 να δίνουμε πολύ γρηγορότερα τις αποζημιώσεις».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των βοσκοτόπων, επισημαίνοντας πως «έχει κριθεί από το ΥΠΑΑΤ και το ΥΠΕΚΑ η αναγκαιότητα της ενίσχυσης της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάιο» και επεσήμανε ότι «έχει ολοκληρωθεί τροπολογία για τους βοσκοτόπους, προκειμένου να ενισχυθεί η διάταξη αυτή, ώστε να μην υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού κου Κουκουλόπουλου ΕΔΩ

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας