Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Αδύνατη η συγκομιδή του βαμβακιού σε πολλές περιοχές λόγω βροχών

Αδύνατη η συγκομιδή του βαμβακιού σε πολλές περιοχές λόγω βροχών

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2014,στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργου Παυλίδη και ομάδας παραγωγών του Ν.Ροδόπης, μετά από αίτημά τους, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου, τέθηκε το θέμα της ζημιάς που έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί της περιφέρειας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις του Οκτώβρη.

Oι παραγωγοί ανέλυσαν θέμα της ζημιάς στην οποία υπόκειται περίπου το 50% των καλλιεργειών βάμβακος του Ν. Ροδόπης, λόγω του vamvaki vroxhκατακλυσμού των εκτάσεων και της αδυναμίας συγκομιδής, από τις συνεχείς και άκαιρες βροχοπτώσεις μετά την 20η Οκτωβρίου 2014 έως και σήμερα. Ζήτησαν από τον περιφερειάρχη εκτός των άλλων να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.
Ο Περιφερειάρχης, με επιστολή του, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού σε όλη την Περιφέρεια, περί τις 220.000 στρέμματα, είναι αδύνατον να συγκομισθούν, επίσης εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στον Νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στον Νομό Έβρου.
Πλέον των άλλων και σε επιβεβαίωση με τον ΕΛΓΑ, τονίζεται ότι οποιοσδήποτε παραγωγός θεωρεί ότι ζημιώθηκε στα πλαίσια του Νόμου μπορεί να προβεί σε αναγγελία δικαιώματος στον ανταποκριτή του Δήμου, όπου οι καλλιέργειες, για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

 

ΠΗΓΗ: paseges.gr

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας