Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Διευκρινίσεις για την Εγγραφή στην Ένωση Πτυχιούχων Γεωτεχνικών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της ΠΕΠΤΕΓ
Διευκρινίσεις για την Εγγραφή στην Ένωση Πτυχιούχων Γεωτεχνικών

Με Δελτίο Τύπου η ΠΕΠΤΕΓ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την Εγγραφή στην Ένωση Πτυχιούχων Γεωτεχνικών, από πτυχιούχους γεωτεχνικών σχολών Ελλάδας & εξωτερικού. Δείτε παρακάτω τις διευκρινίσεις:

Δελτίο Τύπου

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αποδέκτες πολλών αιτημάτων εγγραφής στην ένωση από πτυχιούχους γεωτεχνικών σχολών του εξωτερικού, ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε τα εξής :

  1. στην ένωση μας εκτός των πτυχιούχων Γεωτεχνικών σχολών τετραετούς φοίτησης ημεδαπής (Ελληνικών τμημάτων των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων) εγγράφονται και όλοι οι πτυχιούχοι επίπεδου BACHELOR της αλλοδαπής προσκομίζοντας μας την πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ.
  2. τόσο οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/γεωτεχνικοί τετραετούς φοίτησης των καταργηθέντων ΤΕΙ , όσο και οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/γεωτεχνικοί τετραετούς φοίτησης των πανεπιστημίων της αλλοδαπής που το πτυχίο τους αναγνωρίζεται ως ισότιμο και αντίστοιχο των κατά περίπτωση των Ελληνικών Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), βάση νόμου παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα αυτόματα με την κτήση πτυχίου και εκπροσωπούνται θεσμικά από την ένωση μας
  3. η ένωση με την ολοκλήρωση της εγγραφής εκδίδει ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ η οποία χρησιμοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες
  4. Η διαδικασία εγγραφής γίνεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.pepteg.gr/index.php/egrafi

Η Ένωση μας έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων Γεωτεχνικών στα αρμόδια υπουργεία και αναμένει απάντηση τους, επιπρόσθετα έχουν γίνει σχετικές ενημερώσεις και συναντήσεις και εκτός Ελλάδας προκειμένου να καλυφθεί και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει εξουσιοδοτηθεί αρμοδίως η νομική μας υπηρεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ελπίζουμε πως τόσο το θέμα της αντιστοίχησης των πτυχίων των καταργηθέντων γεωτεχνικών τμημάτων των Ανώτατων Τεχνολογικών Eκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσο και το ζήτημα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης των πτυχιούχων γεωτεχνικών ημεδαπής και αλλοδαπής θα τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

pepteg LOGO

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας