Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Συστήθηκε το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας που θα συμβουλεύει το Δ.Σ. της Bayer σχετικά την υλοποίηση των στόχων της για τη βιωσιμότητα

Bayer
Συστήθηκε το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας που θα συμβουλεύει το Δ.Σ. της Bayer σχετικά την υλοποίηση των στόχων της για τη βιωσιμότητα

Ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας θα συμβουλεύει το Διοικητικό Συμβούλιο της Bayer AG και άλλα τμήματα της εταιρείας σε όλα τα θέματα βιωσιμότητας. Το Συμβούλιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για τη βιωσιμότητα που ανακοίνωσε η Bayer πέρυσι.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τους πρώτους εννέα διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες στο νέο μας Συμβούλιο Βιωσιμότητας και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Βιωσιμότητας της Bayer ΑG. «Με την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα μέλη του Συμβουλίου, θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε συστηματικά τη βιωσιμότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας και θα μας καθοδηγήσουν ώστε να σεβόμαστε τα όρια του πλανήτη μας, να προσεγγίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και να προωθούμε συνεργασίες και συμμαχίες».

Το Συμβούλιο Βιωσιμότητας θα βοηθήσει την Bayer να αναπτύξει περαιτέρω στοιχεία βιωσιμότητας στην επιχειρηματική της στρατηγική και θα παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τη συμβολή της Bayer μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη. Το συμβούλιο αυτό θα εξετάζει με αμεροληψία την πρόοδο που σημειώνει η Bayer στην υλοποίηση των στόχων της για την βιωσιμότητα και θα επιβλέπει την πρόοδο των πρωτοβουλιών κοινωνικής καινοτομίας από τα ιδρύματα της Bayer. Το Συμβούλιο θα προωθεί επίσης τη συνεργασία με δίκτυα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, της βιομηχανίας και της πολιτικής.

«Πέρυσι, θέσαμε φιλόδοξους ποσοτικούς στόχους βιωσιμότητας που θα επιτευχθούν έως το 2030, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο περιβάλλον, στις γυναίκες, στους μικροκαλλιεργητές και στους κατοίκους αναπτυσσόμενων περιοχών. Είμαι πολύ υπερήφανος που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες τόσο αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων, με τεράστια γνώση και εμπειρία σε αυτούς ακριβώς τους στόχους για το Συμβούλιό μας», υπογράμμισε ο Matthias Berninger, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων και Βιωσιμότητας.

Για τη διευκόλυνση του έργου τους, τα μέλη του Συμβουλίου Βιωσιμότητας θα έχουν πρόσβαση σε σχετικά δεδομένα και εσωτερικούς εμπειρογνώμονες. Το Συμβούλιο Βιωσιμότητας θα εξοικειωθεί με τα καθήκοντά του και την εταιρεία, τους προσεχείς μήνες και θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο. Στις συνεδριάσεις αυτές θα παραστούν τόσο ο κ. Werner Baumann όσο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον, κάθε ένα από τα μέλη του Συμβουλίου θα υποστηρίζει ατομικά την Bayer σε συγκεκριμένα θέματα. Μακροπρόθεσμα το Συμβούλιο θα αποτελείται από 10 έως 12 μέλη και θα υποβάλλει ετήσια έκθεση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του.

Το Συμβούλιο Βιωσιμότητας αποτελείται από τους:

 1. Braulio Ferreira de Souza Dias, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια
 2. Ashok Gulati, Καθηγητής Γεωργίας στο Ινδικό Συμβούλιο Έρευνας για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (ICRIER).
 3. Suzanne Hunt, Πρόεδρος της HuntGreen LLC.
 4. Liz Jarman, Διευθύνων Σύμβουλος της Living Goods.
 5. Christian Klein, Καθηγητής Βιώσιμης Χρηματοδότησης στο Πανεπιστήμιο του Κάσελ.
 6. Carolyn Miles, σύμβουλος για την ισότητα των φύλων και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Save the Children USA.
 7. Sabine Miltner, Διευθυντής Προγράμματος Πρωτοβουλιών Συντηρήσεων και Αγορών στο Ίδρυμα Gordon and Betty Moore.
 8. Anushka Ratnayake, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της myAgro.
 9. Jeff Seabright, συνιδρυτής και εταίρος της Imagine.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη του Συμβουλίου Βιωσιμότητας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φιλόδοξοι στόχοι έως το 2030

Σύμφωνα με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τη Συμφωνία του Παρισιού, η Bayer έχει θέσει φιλόδοξους στόχους που επιδιώκει να επιτύχει έως το 2030. Λίγες εταιρείες έχουν δεσμευτεί όπως η Bayer για να συμβάλουν τόσο στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας όσο και στη διατροφή του ολοένα και  αυξανόμενου πληθυσμού σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας: «Υγεία και Τροφή για όλους - Ηealth for all, Ηunger for none». Η Bayer πιστεύει ότι η οικονομική της επιτυχία μπορεί να συμβαδίζει με την ευημερία του αυξανόμενου πληθυσμού σε όλες τις περιοχές του κόσμου, διατηρώντας ταυτόχρονα τους φυσικούς πόρους.

Η Bayer στοχεύει:

► να υποστηρίξει 100 εκατ. μικροκαλλιεργητές, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις, γνώση και συνεργασίες

► να επιτρέψει τον υπεύθυνο οικογενειακό προγραμματισμό σε 100 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ·

► να διευρύνει την προσβασιμότητα στην υγεία για 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες σε όλο τον κόσμο

► να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται σε μεγάλες γεωργικές αγορές - και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της φυτοπροστασίας κατά 30%

► να καταστήσει ουδέτερες σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλες τις δραστηριότητές σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Από εδώ και στο εξής η Bayer θα καταγράφει τους στόχους για βιωσιμότητα με την ίδια αυστηρότητα και ευθύνη που διαχειρίζεται τους οικονομικούς της στόχους.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

 Corp Logo BG Bayer Cross Basic on screen RGB

Σχετικά Άρθρα

 • Γιάννουλη Λάρισας
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 2410-669107 & 2410-669108
 • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας