Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας υπόσχεται ο προϋπολογισμός του 2015

Ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας υπόσχεται ο προϋπολογισμός του 2015

Με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την αγροτική ανάπτυξη, την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την απλοποίηση της εξαγωγικής διαδικασίας για πέντε αγροτικά προϊόντα, ώστε να διευκολυνθεί διαδικασία για τους μικρομεσαίους εξαγωγείς, κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός, προς συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπει και την πλήρη ενεργοποίησης του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω της ΕΤΕΑΝ και της σχετικής σύμβασης που υπογράφηκε με την Τράπεζα Πειραιώς, και υπαγωγή όλων των δικαιούχων στις δράσεις του. Παράλληλα θα επεκταθούν τα προγράμματα προώθησης των εξαγωγών και αύξηση του μεριδίου των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου.
Με το Πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκληση» προβλέπεται η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στον αγροτικό τομέα τόσο για την δικτυακή πρόσβαση των πολιτών όσο και των δικαιούχων για την καταβολή των ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

  prosxedio kratikou proupologismoyΣυγκεκριμένα:
-Έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιούνται, στο πλαίσιο της πράξης «Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Υπηρεσίες» (e-ΥΠΑΑΤ), όλα τα υποέργα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.
-Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης ψηφιακά και μέσω του διαδικτύου.
-Ολοκληρώνεται η ενοποίηση όλων των μητρώων του ΥΠΑΑΤ.
-Προωθείται η Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των υποδομών στις Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Νησιά Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
-Δημιουργείται Ψηφιακό Γεωργικό «Κτηματολόγιο» και προωθείται η αγορά νέων ψηφιακών εικόνων για την ανανέωση του χαρτογραφικού υπόβαθρου της χώρας προκειμένου να ικανοποιήσει η χώρα την κοινοτική υποχρέωση.

Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε προσδοκά την αξιοποίηση και απορρόφηση 19 εκ. ευρώ με την έναρξη της εφαρμογής των δύο αναπτυξιακών προγραμμάτων για την γεωργία και την αλιεία. Της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Μέσα στα σχέδια προβλέπεται επίσης και η υλοποίηση ειδικού τομεακού προγράμματος για την κτηνοτροφία, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τις μεγάλες εισαγωγές ζωικών προϊόντων που επιβαρύνουν το εμπορικό ισοζύγιο, καθώς και η υλοποίηση προγράμματος για την ενίσχυση της καλλιέργειας των ψυχανθών και αναχλόωσης των βοσκοτόπων.
Στον πρωτογενή τομέα θα γίνει μια προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών εγκατάστασης και αδειοδότησης μέσα από τη δημιουργία ζωνών άσκησης της υδατοκαλλιέργειας, κτηνοτροφικών πάρκων και ζωνών θερμοκηπιακών καλλιεργειών για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας. Τέλος στοχεύουν στην απαραίτητη συνέχιση της χρηματοδότησης της παραγωγικής διαδικασίας του πρωτογενούς τομέα τόσο μέσα από τα τραπεζικά ιδρύματα όσο και με την έγκαιρη και προγραμματισμένη καταβολή των ενισχύσεων και αποζημιώσεων ετησίως.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταικούρας δήλωσε μεταξύ άλλων για το σύνολο του προυπολογισμού έπειτα από την κατάθεση του στη staikoyrasΒουλή:
«Καταθέτουμε, σήμερα, προς συζήτηση στη Βουλή, τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015. Η κατάρτισή του πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένες αβεβαιότητες στην παγκόσμια σκηνή και από προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης για τη συμπλήρωση της ελλειμματικής αρχιτεκτονικής τους.Αλλά και σε εσωτερικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από συνέχιση των προσπαθειών για να βγει η Πατρίδα όσο γίνεται πιο γρήγορα, συνετά και με το μικρότερο κοινωνικό κόστος από το ανηφορικό τούνελ και το ασφυκτικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί.
Όμως, πλέον, τώρα, τέλη του 2014, καταγράφεται, απτά, σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.Οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επίσης:
-Οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίζουν να υλοποιούνται.
-Χρόνιες εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες αντιμετωπίζονται.
-Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται.
-Ο χρηματοοικονομικός τομέας, μετά την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και την ολοκλήρωση των ελέγχων ακραίων καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια παροχής ρευστότητας στην οικονομία.
Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014:
-Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν, σε ταμειακή βάση, στα 55,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,8 δισ. ευρώ έναντι του 2013 και μειωμένα κατά 650 εκατ. ευρώ έναντι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η απόκλιση αυτή υπερκαλύπτεται, σε δημοσιονομική βάση, κυρίως από:
‒ την παράταση στην προθεσμία καταβολής των 2 δόσεων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), οι οποίες θα εισπραχθούν τους 2 πρώτους μήνες του 2015,
‒ τις αναμενόμενες αυξημένες εισπράξεις από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων το 1ο δίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014, λόγω εφαρμογής της εκκαθάρισης των συντάξεων από έναν εκκαθαριστή (ΗΔΙΚΑ), και
‒ τα έσοδα από ανανέωση αδειών και παραχωρήσεων, που κατανέμονται, πλέον, σε δημοσιονομική βάση, στα έτη διάρκειας της σύμβασης.
Κατόπιν αυτών των προσαρμογών, προκύπτει ότι τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, το 2014, σε δημοσιονομική βάση, καλύπτουν, για δεύτερη χρονιά, τους στόχους που είχαν τεθεί, παρά τις πρώτες, στοχευμένες αλλά σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που υλοποιήθηκαν εφέτος.

Η εκτίμηση επίτευξης των στόχων των εσόδων συνιστά θετική προοπτική και για το 2015.

-Οι επιστροφές φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3,1 δισ. ευρώ, οριακά υψηλότερες από πέρυσι.
Ήδη, στο δεκάμηνο του έτους, οι επιστροφές φόρων είναι 270 εκατ. ευρώ υψηλότερες από το στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Σημειώνεται ότι έχει επιταχυνθεί τόσο η αποπληρωμή ατομικών φύλλων έκπτωσης (ΑΦΕΚ) από το φόρο, όσο και η έκδοση ΑΦΕΚ κατόπιν αιτήσεων των φορολογουμένων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

-Οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 42,4 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 και κατά 196 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει το γεγονός ότι έχει ελεγχθεί η διαχείριση και έχει προωθηθεί η πειθαρχία στο σκέλος των δημόσιων δαπανών, με αποτέλεσμα η απόδοση των παρεμβάσεων δημοσιονομικής πολιτικής να ανταποκρίνεται στις αρχικές εκτιμήσεις.


Για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων έχουν ληφθεί, επίσης, υπόψη:
‒ Ο συστηματικός επανέλεγχος των δικαιούχων και η συγκράτηση της δαπάνης για συντάξεις.
‒ Η επαναξιολόγηση και η μείωση των μη-μισθολογικού χαρακτήρα δαπανών.
‒ Ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών.

vouli

- Οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 6,8 δισ. ευρώ, από τα οποία 6,1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για έργα συγχρηματοδοτούμενα και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα υπόλοιπα 700 εκατ. ευρώ για έργα που χρηματοδοτούνται αμιγώς από εθνικούς πόρους.
Ειδικότερα, στο ΠΔΕ δίνεται έμφαση στην ταχεία υλοποίηση όλων των δράσεων του ΕΣΠΑ καθώς και των λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, δεδομένου ότι τα επιχειρησιακά προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 έχουν εισέλθει στην τελική φάση υλοποίησής τους, καθώς και στην επίσπευση των ενεργειών για την έναρξη της υλοποίησης έργων που θα βαρύνουν τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Επίσης, χρηματοδοτούνται έργα του Ταμείου Συνοχής ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως και να αποφευχθεί σχετική απώλεια εσόδων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 κρίνεται ικανοποιητική, τόσο ως προς την αξιοποίηση των πόρων σε σχέση με τον μέσο όρο απορρόφησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όσο και ως προς το στόχο που απορρέει από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
Ο ετήσιος στόχος απορρόφησης για το 2013, με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, ανερχόταν σε κοινοτική συνδρομή 3,9 δισ. ευρώ.
Αυτός υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 118%.
Ο αντίστοιχος στόχος για το 2014, διαμορφώνεται σε κοινοτική συνδρομή ύψους 3 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί σε ποσοστό περίπου 60%, το οποίο καθιστά την επίτευξή του εφικτή.
Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο στόχος απορρόφησης του 1ου εξαμήνου, που ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ κοινοτική συνδρομή, υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 114%.
Γενικότερα, η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ εξελίσσεται πολύ ομαλά, και σε όρους συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, από την έναρξη της επιλέξιμης περιόδου.
Ενδεικτικά, ανήλθε σε 66,4% το 2013, έναντι 31,5% το 2011.

Συμπερασματικά, το 2014, η χώρα θα επιτύχει, για 2η χρονιά, υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα και θα παρουσιάσει, μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης, θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης.
Οφείλουμε λοιπόν, με σκληρή δουλειά, αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, να μετατρέψουμε, το συντομότερο δυνατό, την παρούσα σταθεροποίηση της οικονομίας σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή.
Στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε, με την υιοθέτηση και εφαρμογή συνεκτικού και ρεαλιστικού σχεδίου οικονομικής πολιτικής.
Το σχέδιο εδράζεται στη σταδιακή ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των πολιτών, τη συνέχιση της υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση των θεσμών του κράτους, την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, την περαιτέρω προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος."

Τα επόμενα βήματα
Η συζήτηση στη Διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα αρχίσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση στις 3 Δεκεμβρίου. Τέλος η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκέμβριου. Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκης , ο οποίος παρέλαβε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη τον προϋπολογισμό του Κράτους για το οικονομικό έτος 2015 που κατατέθηκε και φέτος σε ψηφιακή μορφή
Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του κράτους συνοδεύεται από τον τόμο για τις φορολογικές δαπάνες του 2015, καθώς και τους προσαρτημένους προϋπολογισμούς ορισμένων ειδικών ταμείων λογαριασμών ανεξάρτητων αρχών του ίδιου οικονομικού έτους. Ο υπουργός οικονομικών κατέθεσε, επίσης, τις εκθέσεις των γενικών διευθυντών δημοσιονομικών ελέγχων, φορολογίας και φορολογικών ελέγχων, και είσπραξης δημοσίων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, δημόσιας περιουσίας και εθνικών κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις δηλώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 8 του νόμου 2362 του 1995, όπως αυτό ισχύει.

ΠΗΓΗ: paseges.gr

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας