Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014

Με Προεδρικό Διάταγμα θα γίνεται πλέον η έναρξη λειτουργίας των συνεργείων γεωργικών μηχανημάτων

Με Προεδρικό Διάταγμα θα γίνεται πλέον η έναρξη λειτουργίας των συνεργείων γεωργικών μηχανημάτων

Το νέο νομοσχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη στη Βουλή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ορίζει τις νέες προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας τεχνίτη αλλά και για την έναρξη λειτουργίας συνεργείου γεωργικών μηχανημάτων.

Επίσης το Νομοσχέδιο, το οποίο είχε κατατεθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Βουλή προς συζήτηση, από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προβλέπει την απελευθέρωση κομίστρου για τη μεταφορά με οχήματα δημόσιας χρήσης (φορτηγά). Ορίζει επίσης πως οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ζητήσει άδεια κυκλοφορίας φορτηγού μικτού βάρους έως 2,5 τόνων, θα δίνεται μόνο εφόσον πρόκειται για δική του χρήση.

Με το νέο νομοσχέδιο, η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του νόμου 1475/1985 (Α΄207), θα αντικατασταθεί από το άρθρο 71, στο οποίο αναφέρεται  πως
με Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, θα γίνεται πλέον:
• Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την έναρξη άσκησης του επαγγέλματος του τεχνίτη μηχανημάτων έργων και του τεχνίτη αγροτικών μηχανημάτων,
• Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις έκδοσης του πιστοποιητικού αποδοχής αναγγελίας έναρξης άσκησης του επαγγέλματος των τεχνιτών και γενικά κάθε θέμα που αφορά στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων θα γίνεται πλέον ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων για:
• Την εγκατάσταση και λειτουργία συνεργείων αγροτικών μηχανημάτων, συνεργείων επισκευής μηχανημάτων έργων
• Την διαδικασία αναγγελίας λειτουργίας των συνεργείων επισκευής των οχημάτων αυτών, οι υπεύθυνοι των συνεργείων, η διαδικασία και τα αρμόδια όργανα για την έκδοση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας, η διαδικασία επιθεωρήσεων και ελέγχων, οι κυρώσεις για τους παραβάτες των σχετικών διατάξεων, η λειτουργία των υφιστάμενων συνεργείων κι κάθε άλλο σχετικό θέμα.

georgika mixanimataΤέλος, στο άρθρο 6 του νόμου 1575/1985 (Α' 229), προστίθεται η παράγραφος 5 στην οποία ορίζεται πως μέχρι την έκδοση του σχετικού Διατάγματος τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης μηχανημάτων έργων, που λειτουργούν με οποιοδήποτε τρόπο, υποχρεούνται να λαμβάνουν προσωρινή άδεια λειτουργίας από την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η εν λόγω άδεια θα χορηγείται έπειτα από αίτηση προς το Υπουργείο.
- Τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία πρέπει να υποβάλουν την αίτηση εντός 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του τελευταίου εδαφίου.
- Ενώ, τα συνεργεία που θα ιδρύονται έπειτα από την έκδοση της ανωτέρω απόφασης υποβάλουν την σχετική αίτηση πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.

Όσοι μάλιστα δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη προσωρινή ή άδεια, συμπεριλαμβανομένων όσων εκτελούν ή επιβλέπουν εργασίες συντήρησης και επισκευής μηχανημάτων έργων, θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ.

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας