Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή πακέτου Χατζηγάκη ζητούν από τους αγρότες

Επιστροφή πακέτου Χατζηγάκη ζητούν από τους αγρότες

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα της Ελλάδας για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδίκασε και εν συνεχεία απέρριψε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσηςagrotes xrhmata της απόφασης.

«Η πιθανότητα ευδοκίμησης των λόγων αναίρεσης»(το δεύτερο ελληνικό αίτημα να ακυρωθεί οριστικά η καταδικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου) «δεν είναι αρκούντως μεγάλη, ώστε να δικαιολογεί την χορήγηση αναστολής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της 16σέλιδης απόφασης ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Κ.Λενάερτζ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επαναλαμβάνει τις αρχικές του θέσεις ότι τα ποσά δεν αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές αλλά ήταν κρατικές ενισχύσεις, ότι νοθεύτηκε ο ανταγωνισμός, ενώ δεν δέχεται το ελληνικό αίτημα να εξαιρεθούν από την ανάκτηση ποσά 180 εκατ. ευρώ.


Πηγή: tanea.gr

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας