Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Προωθείται διάταξη που θα εξαιρεί τις αγροτικές επιδοτήσεις από τη φορολόγηση

Προωθείται διάταξη που θα εξαιρεί τις αγροτικές επιδοτήσεις από τη φορολόγηση

Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, καθώς με βάση όσα ισχύουν και έχουν ψηφιστεί, ισχύει η φορολόγηση και των επιδοτήσεων με 13%. Η φορολογία αυτή ισχύει για κατ' επάγγελμα αγρότες και ετεροεπαγγελματίες.

forologikh eurwΠαρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται –εκτός συγκλονιστικού απροοόπτου- να εξαιρέσει με νομοθετική διάταξη τις επιδοτήσεις από τη φορολόγηση.
Κατά τα άλλα ισχύει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο paseges.gr o κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, φοροτεχνικός από την Καρδίτσα που ασχολείται ενεργά με θέματα φορολογίας των αγροτών, όσα έχουν ψηφιστεί. Δηλαδή η φορολόγηση των αγροτών, κατ΄ επάγγελμα ή μη με 13% στο δηλωθέν εισόδημα που προκύπτει αν αφαιρεθούν τα έξοδα από τα έσοδα. Τούτο, διευκρινίζει ο κ. Παπαδημητρίου, ισχύει εφόσον τηρούνται βιβλία εσόδων – εξόδων ή όχι.


Πηγή: paseges.gr

Αρθρογράφος : Αλέξανδρος Μπίκας

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας