Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

43η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς

ΠΕΣ ΜΕΤΑΧΟΧΩΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
43η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Η 43η  Γιορτή Κερα­σιού θα πραγματοποιηθεί στο Μεταξoχώρι Αγιάς από τις 31 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου. 

Ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μεταξοχωρίου και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου, διοργανώ­νουν, την Παρασκευή 31 Μαΐου έως και Κυριακή 2 Ιουνίου στο Μετα­ξοχώρι, την 43η  Γιορτή Κερα­σιού.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, σε κάποιες από αυτές θα μπορούν να έχουν ενεργή συμμε­τοχή, θα ξεναγηθούν σε εκθέσεις και θα επισκεφθούν τα εκθεσιακά περί­πτερα.

giorti kerasiou

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 31 Μαΐου

8:00μμ, Ομιλία με θέμα " Η κερασοκαλλιέργεια στην Ελλάδα: α) Πρόσφατα δεδομένα ευρέως διαδεδομένων ποικιλιών κερασιάς, β) Υποκείμενα κερασιάς, συστήματα διαμόρφωση, πυκνές φυτεύσεις από τον Καζαντζή Κώστα, Γεωπόνος ΤΕ (MSc) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

9:15μμ, Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Γυναικών Βόρειας Ηπείρου "Άσβεστη Φλόγα" και το τμήμα ενηλίκων του Μ.Π.Σ. Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Σάββατο 1 Ιουνίου

7:30μμ, Συνάντηση επισήμων στο ΓΑΚ. Παρουσί­αση της κας Αλεξάνδρας Μαμούρη, Αρχειονόμου των ΓΑΚ Λάρισας, με τίτλο "Ιδιωτικά αρχεία, θησαυροί της τοπικής ιστορίας: το αρχείο του Μιλτιάδη Δάλλα".

8:30μμ, Αγιασμός – Χαιρετισμοί – Ομιλίες – Επίσκεψη στα περίπτερα εκ­θετών.

9:00μμ, Ξενάγηση στο Παρθεναγωγείο, στην Έκθεση ζωγραφικής της κας Μεταξάς Περηφάνου με θέμα "Φρίντα Κάλο"

10:00μμ, Μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού.

Κυριακή 2 Ιουνίου

9:00πμ, Πεζοπορία εύκολης διαδρομής  «Στα σοκάκια του Μεταξοχωρίου - Γνωρίζοντας τις γειτονιές του χωριού».

10:30πμ, Μαγειρική με βάση το κεράσι από το Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ και τον εκπαιδευτή κ. Βασίλη Παναγούλη. Μαζί τους θα μαγειρέψουν οι σεφ κ.κ. Δημήτρης Γεωργούλας και Alain Duvivier. 

12:00πμ, α)Παρουσίαση βιβλίου «Η ζωή μου... ΑΝΑΠΟΔΑ » της κας Μαρίας Τσιούμα - Σαλαμάνη, από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" Λάρισας, β) δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" και το σύλλογο ΑΜΕΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" του Δήμου Αγιάς.

 summetexontes

Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων: Αγροτικός Συνεταιρισμός Μετα­ξοχωρίου, Αγροτικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, ΓΑΚ – Τοπικό Αρχείο Αγιάς, Σύλλογος ΑΜΕΑ "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας