Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Πήραν έγκριση 74 Επιχειρησιακά Προγράμματα οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών

Πήραν έγκριση 74 Επιχειρησιακά Προγράμματα οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών

Συνολικά 74 Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών που δραστηριοποιούνται σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας εγκρίθηκαν με αποφάσεις που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος.

Με αφορμή την έγκριση των επιχειρησιακών Προγραμμάτων ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε τα εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει τις υγιείς οργανώσεις και ομάδες παραγωγών με χρήσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι τα opwrokhpeytikaΕπιχειρησιακά Προγράμματα που εγκρίθηκαν για την υποστήριξη των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών.

Με τη νέα ΚΑΠ που είναι σε ισχύ από την 1.1.2015 προχωράμε σε διαρθρωτικές τομές που προβλέπουν την περαιτέρω υποστήριξη των Ομάδων Παραγωγών από τον β' Πυλώνα και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο οι Έλληνες αγρότες πρέπει να βρεθούν οργανωμένοι σε σοβαρές και ισχυρές ομάδες παραγωγών, σε σοβαρούς, δυνατούς και υγιείς οικονομικά συνεταιρισμούς για να μπορέσουν να δώσουν αξία στη δουλειά και το προϊόν τους. Οι ισχυρές ομάδες και οργανώσεις παραγωγών συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής, δίνουν προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τομέα της μεταποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων και τον κλάδο των εξαγωγών.

Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τις οργανώσεις και τις ομάδες παραγωγών που αποκτούν αυτοτέλεια και δικαιοπρακτική ικανότητα, μπορούν να έχουν δηλαδή το δικό τους ΑΦΜ.».

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα

ΠΗΓΗ: ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας