Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ένα νέο Διαγνωστικό Φυτιατρικό Κέντρο Πανελλήνιας εμβέλειας άνοιξε τις πόρτες του

Ένα νέο Διαγνωστικό Φυτιατρικό Κέντρο Πανελλήνιας εμβέλειας άνοιξε τις πόρτες του

Ένα νέο Διαγνωστικό Φυτιατρικό Κέντρο με Πανελλήνια εμβέλεια, δημιουργήθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους Έλληνες καλλιεργητές και παραγωγούς, στους Γεωπόνους και Τεχνολόγους Γεωπονίας αλλά και στους ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία αγροεφοδίων,

στους φυτωριούχους και διακινητές φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, στους εισαγωγείς και εξαγωγείς φρούτων, φυτών ή σπόρων, στους συντηρητές κήπων και στους ασχολούμενους με το αστικό πράσινο και διατηρούν κήπους, δενδροστοιχίες και χλοοτάπητες.

Πρόκειται για επιστημονική πρωτοβουλία που έχει ως βασικό σκοπό να καλύψει υφιστάμενες ανάγκες έγκυρης και έγκαιρης διαγνωστικής φυτιατρικών προβλημάτων όλων των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική ύπαιθρο περιλαμβάνοντας θερμοκηπιακές, υδροπονικές ή υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών, αροτραίες καλλιέργειες ως και ανάλογα προβλήματα αμπέλου, ελιάς και δενδρωδών καλλιεργειών. Παράλληλα εξετάζει διαγνωστικά προβλήματα της σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Αστικών ή Αθλητικών Χώρων Πρασίνου και Κηποτεχνίας.

Το Διαγνωστικό Φυτιατρικό Κέντρο δραστηριοποιείται στη διάγνωση ασθενειών και εχθρών των φυτών με έμφαση για τις περιπτώσεις εκείνες που η συμπτωματολογική εικόνα της προσβολής ή της ζημιάς δεν δίνει στο γεωτεχνικό ή στον παραγωγό τη δυνατότητα άμεσης διαγνωστικής προσέγγισης με απλή οπτική παρατήρηση λόγω σύγχυσης με παρόμοιες περιπτώσεις, που δυσχεραίνουν την ακριβή διάγνωση του αιτίου και θέτουν σε αμφιβολία την ορθή επιλογή μέσων αντιμετώπισης.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση του διαδικτύου προσφέρει σήμερα τεράστιο πλούτο πληροφοριών αδυνατεί αναμφίβολα να υποκαταστήσει την εμπειρία και τη γνώση του ειδικού επιστήμονα. Προφανώς η διαγνωστική ασθενειών και εχθρών των φυτών απαιτεί επιστημονική γνώση, εξειδίκευση και πολύχρονη εργαστηριακή και κλινική διαγνωστική εμπιερία.

Στο Διαγνωστικό Φυτιατρικό Κέντρο οι υπηρεσίες διάγνωσης ασθενειών και εχθρών των φυτών προέρχονται έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις σε προσκομιζόμενα ή αποστελλόμενα δείγματα ασθενών φυτών και μπορεί να υποδεικνύει σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα και μεθόδους αντιμετώπισής των.

Περιλαμβάνει αναλόγως των περιπτώσεων εξέταση για προσβολή από μικροοργανισμούς, μη παρασιτικές ασθένειες και καταπονήσεις ως και ζημιές από έντομα, ακάρεα, νηματώδεις και άλλους ζωικούς εχθρούς, ενώ η Κλινική διάγνωση πραγματοποιείται στον αγρό, το θερμοκήπιο το δενδροκομείο τον αμπελώνα ή στους χώρους καλλωπιστικών και χλοοτάπητα μετά από επιτόπια επισκόπηση ειδικού και προσκόμιση δειγμάτων στο εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:diagnwstikh fytiatrikh

Website: www.plantclinic.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 210 9657982

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας