Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015

Άνοιξε το Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων

Άνοιξε το Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε σε εφαρμογή την Ψηφιακή Υπηρεσία με την οποία θα δημιουργηθεί το Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Συνταγή Χρήσης Γεωργικού Φαρμάκου έχει θεσμοθετηθεί με την ΥΥ.Α. 9497/104760/20-8-2014 (ΦΕΚ 2310/Β/2014).Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ σύντομα θα μπει σε εφαρμογή και η ψηφιακή υπηρεσία για την έκδοση συνταγών χρήσης γεωργικών φαρμάκων και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας της. Για την ομαλή μετάβαση στη διαδικασία πώλησης γεωργικών φαρμάκων με συνταγή χρήσης θα υπάρξει ικανό μεταβατικό διάστημα, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερομένους με σκοπό α)την εκμάθηση του νέου συστήματος και β)τον εντοπισμό βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν.

Ποιοί μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Συνταγογράφων:
Σύμφωνα με την παραπάνω Υ.Α. αλλά και όσα προβλέπει ο Ν. 4036/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συνταγογράφηση μπορούν να κάνουν όλοι οι πτυχιούχοι γεωπόνοι ΑΕΙ και από τους πτυχιούχους ΤΕΙ οι απόφοιτοι των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας και του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας μόνο για σκευάσματα που έχουν έγκριση στη βιολογική γεωργία.

Διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Συνταγογράφων:

-Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στη ηλεκτρονική διεύθυνση e-services.minagric.gr και δημιουργεί λογαριασμό χρήστη. Σημειώνουμε ότι όσοι υπεύθυνοι επιστήμονες καταστημάτων έχουν ήδη δημιουργήσει λογαριασμό για την ηλεκτρονική καταγραφή, δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν καινούργιο, αλλά μπορούν να μπουν με τα ίδια στοιχεία και στο νέο Μητρώο Συνταγογράφων.

-Από το μενού "Επιλογή Υπηρεσίας" επιλέγουν την "Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων" προκειμένου είτε να καταχωρήσουν την Αίτησή τους είτε να δούν την πορεία της (απορριφθείσα, εκκρεμής, εγκεκριμένη).

- Συμπληρώνουν όλα τα πεδία της φόρμας "Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων" καθώς όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά και πατούν το εικονίδιο "Αποθήκευση".

-Κατεβάζουν και εκτυπώνουν την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, την υπογράφουν και στη συνέχεια την αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνο σε αρχείο της μορφής pdf.

-Αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνο σε αρχείο της μορφής pdf τον βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν, βάσει του οποίου αιτούνται την εγγραφή στο Μητρώο.

-Στη συνέχεια υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση και επισυνάπτουν ηλεκτρονικά τα αρχεία που έχουν σκανάρει.

Για την αρχική εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων ο ενδιαφερόμενος δεν χρειάζεται να υποβάλλει εγγράφως τα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΑΟΚ. Μόνο σε περίπτωση τροποποίησης των υποβληθέντων δικαιολογητικών και στοιχείων ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλλει εγγράφως τα νέα δικαιολογητικά και ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΑΟΚ θα κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Εάν ο ενδιαφερόμενος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από μία ΔΑΟΚ, επιλέγει με δική του ευθύνη μία ΔΑΟΚ η οποία τον εξυπηρετεί.

Για οποιαδήποτε απορία ο χρήστης-αιτών μπορεί να συμβουλεύεται το εικονίδιο "Βοήθεια" στην άνω δεξιά οθόνη της "Αίτησης Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων".

hlektronikh syntagografhsh

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας