Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015

Δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές επιδοτήσεις με τη μεταφορά πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος απαντά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές επιδοτήσεις με τη μεταφορά πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος απαντά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Καθόλου δεν πρέπει να ανησυχούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας για τις πληρωμές των επιδοτήσεων τους στο εξής, παρά το «ντόρο» που γίνεται με τη μεταφορά πόρων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα της Ελλάδος.

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕpaseges logo big

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paseges.gr ο ντόρος που γίνεται έχει να κάνει κυρίως με τις... εντυπώσεις, καθώς τα συγκεκριμένα χρήματα που μεταφέρονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα της ελλάδος, δεν είναι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες, αλλά χρήματα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης τα οποία υπάρχουν στην χώρα μας από το 2009, αλλά δεν έχουν απορροφηθεί. Μάλιστα τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονταν στην ΕΕ το 2016, σε περίπτωση που δεν θα διατίθεντο σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Εξάλλου πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγρότες έχουν λάβει τις ενισχύσεις τους τελευταίους μήνες του 2014, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία πρώτα τους πληρώνει και μετά εισπράττει τα χρήματα (τα κοινοτικά της ΚΑΠ).

Για τον ΕΛΓΑ

Σε σχέση με τα χρήματα του ΕΛΓΑ, τα οποία βρίσκονται σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ περίπου, πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα και με βάση το ΦΕΚ που εκδόθηκε δεν έχουν μεταφερθεί.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας