Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τάχιστα θα εισπράξουν οι βαμβακοπαραγωγοί τις ενισχύσεις τους έπειτα από ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ

Τάχιστα  θα εισπράξουν οι βαμβακοπαραγωγοί τις ενισχύσεις τους έπειτα από ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ

Άμεσα πρόκειται να εισπράξουν οι βαμβακοπαραγωγοί τις ενισχύσεις τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΑΠΕΝ).

Έπειτα από την ανησυχία που προκλήθηκε στους βαμβακοπαραγωγούς από την αθέτηση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης να καταβάλει την συνδεδεμένη ενίσχυση την Παρασκευή όπως αρχικά είχε εξαγγείλει αλλά και από την σκληρή κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) αλλά και το ΠΑΣΕΓΕΣ εξέσωσε ανακοίνωση στην οποία απανατάει δηλώνοντας πως «τη μόνη πολιτική που γνωρίζει άριστα το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα, είναι να φοβίζει, να κινδυνολογεί και να τρομοκρατεί τον λαό».

Όπως αναφέρει το Υπουργείο ΥΠΑΠΠΕΝ, για τους βαμβακοπαραγωγούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους. «Το πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ που έσπειρε την πενία στον αγροτικό κόσμο και τώρα πάνω στην πενία "τέχνας κατεργάζεται"».
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ανάφερε μεταξύ των άλλων ότι «51.000 βαμβακοπαραγωγοί ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος (πάνω από 150 εκατ. ευρώ) αλλά στα ΑΤΜ δε βρήκαν ούτε σεντς».
Σύμφωνα με το Κίνημα, η μοναδική αιτία είναι «η υφαρπαγή των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση για άλλους σκοπούς και υποχρεώσεις».

Η ΠΑΣΕΓΕΣ στη δική της σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα

«Επειδή δεν είναι σωστό και πρέπον οι έλληνες αγρότες να είναι αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, η ΠΑΣΕΓΕΣ με αίσθημα ευθύνης καλεί την Κυβέρνηση άμεσα να εξαγγείλει χρονοδιάγραμμα καταβολής πληρωμών όλων των εκκρεμοτήτων και απαιτεί αυτή τη φορά το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί. Τέλος, ζητά τη δέσμευση του Υπουργείου ότι δεν θα χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι όσοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να πιάσουν το πλαφόν συγκομιδής λόγω καιρικών συνθηκών».

lefta eurw

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας