Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Στο 23% ΦΠΑ αγροεφόδια και γεωργικές υπηρεσίες

Στο 23% ΦΠΑ αγροεφόδια και γεωργικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες για τη γεωργική παραγωγή, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και γεωργικά εφόδια, που αρχικά θα παραμένανε στο ΦΠΑ 13%, μεταφέρθηκαν την τελευταία στιγμή στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ του 23%, λίγο πριν τη ψήφιση του προαπαιτούμενου νομοσχεδίου από τους δανειστές.

Αυτό έγινε μετά από τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ενσωματώθηκε στο κείμενο του ψηφισθέντος νόμου.

Το θέμα έγινε γνωστό από τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος είπε: «Στις νομοτεχνικές διορθώσεις που καταθέσατε πριν από ορισμένες ώρες -και συνεχίζετε να καταθέτετε- αφαιρείτε αιφνιδιαστικά, μεταξύ άλλων, μια σειρά από εξαιρέσεις προϊόντων και τα μετατάσσετε αυτά από το 13% στο 23%. Μόνο από την πρώτη κατάσταση νομοτεχνικών παρατηρήσεων έχετε κάνει μετάταξη στο 23% δεκατριών κατηγοριών, πολλές από αυτές στον πρωτογενή τομέα, υπηρεσίες για τη γεωργική παραγωγή, αλλά και προϊόντα, όπως είναι τα αυτοκίνητα για αναπήρους. Όλα αυτά πάνε στο 23%. Αυτό δεν είναι νομοτεχνική βελτίωση, είναι δείγμα προχειρότητας και ερασιτεχνισμού.»

agrotes eyro fpa

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας