Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο με θέμα «Πολ/σμός, καλλιέργεια και μεταποίηση Ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών»

Σεμινάριο με θέμα «Πολ/σμός, καλλιέργεια και μεταποίηση Ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών»

Το εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «∆ΗΜΗΤΡΑ», διοργανώνει σεμινάριο αφιερωμένο στην αξιοποίηση του Ελληνικού Χλωριδικού Πλούτου, μέσω της μεταποίησης και της παραγωγής προϊόντων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ακολουθεί τα πρότυπα της εκπαίδευσης-κατάρτισης ενηλίκων άτυπης εκπαίδευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Οι εκπαιδευόμενοι μέσω βιωματικών-διερευνητικών μεθόδων καταρτίζονται σχετικά με τον Ελληνικό Χλωριδικό Πλούτο των Αρωματικών –Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και την πληθώρα καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να παράγουν.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες, εν δυνάμει αγρότες, γεωτεχνικούς, φοιτητές, φυσιοδίφες αλλά και επιχειρηματίες που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα μοναδικά αυτοφυή φυτά της Ελλάδας. Οι εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν τη μεταποίηση των ΑΦΦ για την παρασκευή εκχυλισμάτων, βαμμάτων κ.ά. και των προϊόντων τους (ορός, σαπούνι, σαμπουάν, αλοιφές κ.ά.). Θα γνωρίσουν τα αιθέρια έλαια και τις χρήσεις τους αλλά και την δημιουργία και γευσιγνωσία ροφημάτων με μίγματα ΑΦΦ.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστήριου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών και συγκεκριμένα στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (ΚΠΕ) στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-«∆ΗΜΗΤΡΑ» δίπλα στην αερογέφυρα της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στη βιώσιμη λειτουργία του.
Κόστος του σεμιναρίου: 150 ευρώ ανά άτομο και είναι τετραήμερο. Ειδικές τιμές για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές. Η κατάρτιση πραγματοποιείται στις 16-19 Οκτωβρίου 2015, ώρες διεξαγωγής: 15.00-21.00 (Παρασκευή, Σάββατο, ∆ευτέρα) και 11.00-15.00 (Κυριακή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220,

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

seminario arwmatikwn fytwn

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας