Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Σε διαβούλευση έως τις 27 Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Σε διαβούλευση έως τις 27 Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Σε δημόσια διαβούλευση στον ιστοχώρο opengov.gr τέθηκε χθες το μεσημέρι το νομοσχέδιο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που ουσιαστικά αναδιαμορφώνει το νόμο 4015/2011 του Κώστα Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, "ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, θέτει από σήμερα, 26/10/2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί» και καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι 27 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00".

Να σημειώθεί ότι ενόσω γίνεται διαβούλευση για το νομοσχέδιο, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί απειλούνται από επιστροφές χρημάτων, που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 600 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο συγκεκριμένο από το ενημερωτικό σημείωμα για το σχέδιο νόμου: "Σήμερα η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει καταλογισμούς και ανακτήσεις του παρελθόντος, γιατί τόσο οι διοικήσεις των συνεταιρισμών όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις με πράξεις ή παραλείψεις οδήγησαν τους συνεταιρισμούς σε υπερχρέωση με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις που ακολούθησαν στα δάνειά τους να είναι αντίθετες στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Σήμερα 600 περίπου εκατ., ζητούνται πίσω από τις ευρωπαϊκές αρχές, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για οικονομικό αδιέξοδο πολλών συνεταιρισμών. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επαναληφθεί πια αυτό το φαινόμενο και θα κάνουμε οτιδήποτε για να μπορέσουν οι συνεταιρισμοί να ξανασταθούν στα πόδια τους πάνω σε υγιείς οικονομικά βάσεις και με καθαρή συνεταιριστική νοοτροπία."

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διαβούλευσης πατώντας εδώ

 agrotikoi synetairismoi

 

 

 

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας