Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο απολογισμός από την πληρωμή δικαιωμάτων – χαμένοι αλλά και... κερδισμένοι

Ο απολογισμός από την πληρωμή δικαιωμάτων – χαμένοι αλλά και... κερδισμένοι

Εν τέλει πληρώθηκαν τη δικαιώματα με πολλούς χαμένους αλλά και πολλούς κερδισμένους. Χαμένοι φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι αγρότες που είχαν τα λεγόμενα υψηλά δικαιώματα, αφού φαίνεται πως χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας αυτών προς όφελος των παραγωγών που δεν είχαν καθόλου δικαιώματα.

Επίσης, τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με περιοχές όπου είχαν μέσα δενδρώδεις καλλιέργειες και πήραν δικαιώματα αρόσιμων εκτάσεων, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πληρώνονται 10% με 15% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα όσα θα έπαιρναν αν δε γινόταν αυτό το λάθος. Πάντως για το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνονται προσπάθειες να δοθεί λύση.

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών που δεν πληρώθηκαν και θα εξεταστούν κατά περίπτωση, κατά τη διαδικασία των ενστάσεων.

Οι πιο κερδισμένοι φαίνεται πως είναι οι αγρότες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους το 2014 και είναι κάτω των 40 ετών, οι οποίοι πήραν τα δικαιώματα τους στο ακέραιο και για ότι είχαν δηλώσει το 2014 στη δήλωση καλλιέργειας τους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ευχαριστημένοι δηλώνουν αρκετοί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι φαίνεται να παίρνουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον, παραγωγοί με χαμηλό μέσο δικαίωμα, φαίνεται πως τελικά κερδίζουν σε βάθος πενταετίας.

winners loosers

Πηγη:  Θεσσαλική Γη

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας