Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Συνεργασία Πειραιώς και Bayer Cropscience Ελλάς για τη χρηματοδότηση του τομέα γεωργικών εφοδίων

Συνεργασία Πειραιώς και Bayer Cropscience Ελλάς για τη χρηματοδότηση του τομέα γεωργικών εφοδίων

Σάρκα και οστά παίρνει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, με την έναρξη της εαρινής σποράς, η συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Bayer Cropscience Hellas για τη χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα, μέσω της επιδότησης επιτοκίου δανεισμού των καταστημάτων και χονδρεμπόρων αγροεφοδίων.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα πλέον μπαίνει σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με στέλεχος της Bayer Cropscience Hellas, που έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο, η ιδέα είναι η εξής:

Η Τράπεζα Πειραιώς να παρέχει, από τη μία πλευρά, ένα ελκυστικό επιτόκιο δανεισμού σε επιλεγμένους χονδρέμπορους και καταστήματα γεωργικών εφοδίων και η Bayer, από την άλλη, να καλύπτει αυτό το επιτόκιο έτσι ώστε να τους διευκολύνει και σε σχέση με τη ρευστότητά τους, αλλά και να διευκολύνουν και οι ίδιοι οι έμποροι με τη σειρά τους τη ρευστότητα των αγροτών-πελατών τους.

Τέλος, όλο αυτό βασίζεται στην ιδέα της συμβολαιακής γεωργίας, αφού από εκεί αντλούνται οι πρώτες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο σχήμα, καθώς έχουν ελεγχθεί ήδη από την Τράπεζα για τη φερεγγυότητά τους.

Ουσιαστικά, μετά το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί στο επόμενο βήμα στήριξης του τομέα μέσα από το διευρυμένο πλέον Πρόγραμμα "Συμβολαιακής Τραπεζικής".

Σύμφωνα με την Πειραιώς, το Πρόγραμμα αυτό διευρύνει τη χρηματοδότηση τόσο στο πρώτο κομμάτι της αλυσίδας που αφορά στην αγορά των συντελεστών παραγωγής, όσο και στο τελικό που συνδέεται με την πώληση των προϊόντων στους καταναλωτές.

Το πρώτο σκέλος αφορά ουσιαστικά στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ο αγρότης θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα αγροεφόδια σε χαμηλότερες τιμές.

Και αυτό είναι εφικτό, καθώς η Τράπεζα και η Bayer χρηματοδοτούν με κεφάλαια κίνησης και τις εταιρείες εμπορίας γεωργικών εφοδίων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης στους προμηθευτές και κυρίως μιας προνομιακής τιμολόγησης αφού θα πληρώνουν κι αυτοί τοις μετρητοίς.

Η αρχή έγινε με την πολυεθνική εταιρεία Bayer Cropscience, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες στον τομέα των γεωργικών εφοδίων.

Η φωτογραφία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας

Πηγή: agro24

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας