Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016

Νέους παραγωγούς στο βιομηχανικό αχλάδι ψάχνει ο Α.Σ. Venus Growers, παρέχοντας δωρεάν τα φυτά

Νέους παραγωγούς στο βιομηχανικό αχλάδι ψάχνει ο Α.Σ. Venus Growers, παρέχοντας δωρεάν τα φυτά

Την επέκταση της συμβολαιακής καλλιέργειας βιομηχανικού αχλαδιού και σε άλλες περιοχές, εκτός της Ημαθίας, επιδιώκει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας "Venus Growers".

Στόχος του είναι να γίνει αυτάρκης σε πρώτη ύλη για κομπόστα αχλάδι, που έχει αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή εισάγει μεγάλο ποσοστό από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεταιρισμός προσφέρει στους παραγωγούς 20ετές συμβόλαιο και τους παρέχει δωρεάν τα φυτά της αρχικής εγκατάστασης στην περίπτωση της φύτευσης σε παλµέτα (125 φυτά στο στρέµµα), ενώ έχει συνάψει συμφωνία µε τα φυτώρια «Farm Hellas», στα οποία ανήκει -και μάλιστα µε κατοχύρωση πατέντας στον εθνικό κατάλογο, όσο και στον οργανισμό CPVO- η ποικιλία Sissy.

Οι περιοχές στις οποίες θέλει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι η Στερεά Ελλάδα και η υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ενώ μέσα στον Φλεβάρη πραγματοποίησε και μία εκδήλωση παρουσίασης της ποικιλίας Sissy στη Βοιωτία.

sissy logo

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας