Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016

Soft1 Agros Solution: Το ειδικό πρόγραμμα για γεωπονικά καταστήματα

Soft1 Agros Solution: Το ειδικό πρόγραμμα για γεωπονικά καταστήματα

Το προϊόν της συνεργασίας τους παρουσίασαν στη φετινή Agrotica και έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά, η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ERP για επιχειρήσεις, SoftOne και η #1 online αγροτική εφαρμογή Farmacon.

Πρόκειται για το Soft1 Agros Solution, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα δοκιμασμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρήσεων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός γεωπονικού καταστήματος, με ενσωματωμένες λειτουργίες όπως την ηλεκτρονική υποβολή κατάστασης αποθεμάτων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την παροχή επιστημονικών συμβουλών φυτοπροστασίας προς τους αγρότες.

Για τη νέα λύση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Agrotica, μίλησε o Θεόδωρος Γράνης, Product Specialist της SoftOne.

Ποια είναι η SoftOne;

Η SoftOne δραστηριοποιείται από το 2002 στο χώρο του ERP, το οποίο έχει εγκαταστήσει σε περισσότερες από 14.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε από την Αθήνα και έχει υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στη Ρουμανία.

Έχετε εμπειρία από τον αγροτικό χώρο;

Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο και των εκκοκκιστηρίων και των μύλων επεξεργασίας δημητριακών και ζωοτροφών, όπου υπάρχει άμεση σχέση με τον αγροτικό τομέα, αλλά σε επίπεδο εμπορολογιστικής υποστήριξης.

Τι είναι το Soft1 Agros Solution και πώς αποφασίσατε να συνεργαστείτε με τη Farmacon για να το αναπτύξετε;

Σε συνεργασία με τη Farmacon ουσιαστικά αναπτύχθηκε μία καινοτόμα λύση, η οποία δίνει κάθετες υπηρεσίες προς τους γεωπόνους, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες ενός γεωπονικού καταστήματος από την παρακολούθηση εσόδων-εξόδων, από τη διαχείριση κοστολογίων και την παρακολούθηση όλων των προμηθειών μέχρι την ηλεκτρονική υποβολή στο υπουργείο των καταστάσεων πωλήσεων των γεωργικών φαρμάκων. Αυτή η λύση ονομάζεται Soft1 Agros Solution.

Το πρόγραμμα, τη βάση, την είχατε από πριν ή την αναπτύξατε τώρα;

Σαν σύστημα, το Soft1 υπήρχε από παλιά, από το 2002. Με αφορμή την υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τα γεωπονικά καταστήματα να στέλνουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία πωλήσεών τους στο ΥΠΑΑΤ, ήρθαμε σε επικοινωνία με τη Farmacon, συνεργαστήκαμε και το αποτέλεσμα ήταν η αυτοματοποίηση όλης της διαδικασίας, μέσα από τη συγκεκριμένη λύση. Ωστόσο ένα γεωπονικό κατάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ανεξαρτήτως υποβολής καταστάσεων πωλήσεων στο υπουργείο, καθώς λαμβάνει πολύ μεγάλη και πλούσια πληροφόρηση που είναι απαραίτητη για την ημερήσια λειτουργία του.

Ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις που έχει ένα κατάστημα σε επιχειρηματικό-λογιστικό επίπεδο, αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο, ως ένας γεωπόνος που δίνει επιστημονικές συμβουλές, αφού συνδέεται με την τεράστια βάση δεδομένων της Farmacon για λύσεις φυτοπροστασίας.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Agrotica 2016. Πώς ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών;

Πάρα πολύ μεγάλη. Το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 100%, κάτι που ήταν ανέλπιστο. Η λύση κάλυψε κατά 100% τις ανάγκες όλων των γεωπόνων, ανεξαρτήτως ηλικίας και εξοικείωσης με τους υπολογιστές. Κατανόησαν πλήρως ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται, κερδίζοντας κυρίως σε σχέση με το χρόνο που θα δαπανούσαν αν δεν έχουν αυτό το πρόγραμμα.

Δεν έχει δοκιμαστεί κάπου;

Έχει περάσει 3 μήνες ανάπτυξης με εξαντλητικές δοκιμές και από τη Farmacon και από εμάς, ωστόσο δεν χρειάζεται να έχει κάποια περίοδο προσαρμογής στην αγορά ακριβώς γιατί η βάση του συστήματος, η δομή του και η λειτουργία του υπάρχει ήδη. Εφαρμόζεται σε περισσότερες από 14.000 εγκαταστάσεις και το χρησιμοποιούν πάνω από 30.000 χρήστες.

Το πρόγραμμα λέγεται Soft1 και καλύπτει από ένα μικρό περίπτερο μέχρι μία μεγάλη πολυεθνική.

Διαθέτουμε πολύ πλούσιο πελατολόγιο, εταιρείες όπως την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το skroutz.gr.

 

Μάθετε περισσότερα για το Soft1 AGROS Solution στο video που ακολουθεί:

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας