Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Το "Σχέδιο των 10.000 σχολικών τσαντών της YARA"

Το "Σχέδιο των 10.000 σχολικών τσαντών της YARA"

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης πραγματοποίησε η Yara. Ονομάστηκε το "Σχέδιο των 10.000 σχολικών τσαντών της Yara", και είναι μία πρωτοβουλία όπου 10.000 σχολικές τσάντες παρήχθησαν από χρησιμοποιημένες τσάντες λιπασμάτων της Yara, οι οποίες θα διανεμηθούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων σε αγροτικές κοινωνίες κατά μήκος της Γκάνα.

Μαζί με τη σχολική τσάντα, το κάθε παιδί θα λάβει επίσης ένα τετράδιο και ένα μολύβι. Συνολικά, πάνω από 40 δημοτικά σχολεία κατά μήκος της χώρας θα επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία.

"Η γεωργία είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες για την οικονομία της Γκάνα και η εκπαίδευση αποτελεί κλειδί για τη διασφάλιση της ανάπτυξης αυτής της βιομηχανίας."

Μέσω αυτού του σχεδίου θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη σημασία της εκπαίδευσης αγροτικές κοινωνίες καθώς επίσης και στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων, ενώ φωτίζουμε τη σημασία της γεωργίας ως μία έγκυρη επιλογή καριέρας των νέων, εξηγεί ο Sergio Godoy, Διευθύνων Σύμβουλος της Yara στη Γκάνα. Μπορεί να μη το συνειδητοποιείτε σήμερα, αλλά αυτές οι τσάντες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν γιατρό, έναν γεωργό...

 

H συνεργασία με την Trashy Bags

SchoolbagGhanaSmall2Αυτό το σχέδιο προέκυψε μέσω της συνεργασίας με την Trashy Bags, μία NGO της Γκάνα που παράγει ανακυκλωμένες , φιλικές προς το περιβάλλον τσάντες και δώρα από πλαστικά απόβλητα. Η Trashy Bags απασχολεί πάνω από εξήντα υπαλλήλους- κυρίως γυναίκες, συχνά ανύπαντρες μητέρες με περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης- για να συλλέγουν, να καθαρίζουν και να ράβουν πεταμένα πλαστικά προϊόντα και να τα μετατρέπουν σε μοντέρνες τσάντες και σε άλλα χρήσιμα προϊόντα.

Η Yara έχει δεσμευθεί όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, και έχει αφοσιωθεί να ηγηθεί ενός παραδείγματος έμπνευσης των νέων να φροντίζουν το περιβάλλον έσω της κατάλληλης διάθεσης των αποβλήτων και μέσω της ανακύκλωσης.

Ο Sergio Godoy είπε: Κάθε χρόνο η Yara προμηθεύει περίπου 20 εκατομμύρια τσάντες από λιπάσματα σε χωριά και αγρότες σε όλη τη χώρα.

Σαν εταιρεία, ένας από τους στόχους μας είναι να στηρίξουμε τη Γκάνα και τον αγρότη της Γκάνα, βοηθώντας να δημιουργηθεί μία μακροπρόθεσμη και βιώσιμη αγροτική βιομηχανία. Οι νέοι άνθρωποι είναι απαραίτητο να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για το μέλλον το οποίο θα κληρονομήσουν και θα πρέπει να είναι ενήμεροι του σημαντικού ρόλου που έχει η γεωργία στην κοινωνία και στην εθνική ευημερία. Μέσω αυτού του σχεδίου, ελπίζουμε να προωθήσουμε τη σημασία της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στις αγροτικές κοινωνίες.

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Ο κύριος Godoy πρόσθεσε, "Εμείς αναγνωρίζουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι μία σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με αυτό που ελπίζουμε να επιτύχουμε υποστηρίζοντας τις τοπικές αγροτικές κοινωνίες μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, είναι ελπίδα μας ότι αυτή η πρωτοβουλία ρίχνει φως στη μεγάλη ανάγκη των πόρων σε αυτές τις περιοχές και με τη σειρά του να προκαλέσει ένα κύμα ακόμη περισσότερων συμμετοχών του ιδιωτικού τομέα."

Οι δραστηριότητες της Yara υπερβαίνουν την υποστήριξη των αυξημένων αποδόσεων του αγρότη και πάνε ακόμη παραπέρα.

Μοιράζοντας η Yara τη γνώση της, την πραγματογνωμοσύνη και το πάθος για βιωσιμότητα με τους αγρότες και τις οικογένειές τους, στόχος της Yara είναι να ενημερώσει τις κοινωνίες παραλήπτες πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα, τη σημασία ενός διατηρήσιμου και βιώσιμου περιβάλλοντος, την υπεύθυνη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Ο Godoy τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία ελπίζει να ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακυκλώνουν και να πυροδοτήσει μία κουλτούρα ανακύκλωσης στην ευρύτερη κοινωνία.

SchoolbagGhanaBig

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας