Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Εγκατάσταση Διαχυτήρων Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης για την καλλιεργητική περίοδο 2016 (Μέθοδος Παρεμπόδισης Σύζευξης: Καλλιέργειες & Εχθροί)

Εγκατάσταση Διαχυτήρων Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης για την καλλιεργητική περίοδο 2016 (Μέθοδος Παρεμπόδισης Σύζευξης: Καλλιέργειες & Εχθροί)

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των διαχυτήρων της Μεθόδου Παρεμπόδισης Σύζευξης για την αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών στις δενδροκομικές καλλιέργειες και στο αμπέλι.

Βασικοί Υποστηρικτές της Μεθόδου

Σημαντικοί πυλώνες στην εμπέδωση και εφαρμογή της μεθόδου αποτελούν οι μεγάλοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών επιτραπέζιων & συμπύρηνων ροδακίνων και μήλου από τις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης και Μαγνησίας, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εγκατάσταση τους.

Επίσης, υποστηρικτές της μεθόδου και ευρείας αποδοχής αποτελούν και οι παραγωγοί εξαγώγιμου επιτραπέζιου σταφυλιού καθώς και οι μεγαλύτερες πρότυπες οινοποιητικές μονάδες στις περιοχές όχι μόνο της Βορείου Ελλάδας αλλά και της Κρήτης, Κορινθίας, Ηλείας και Αχαΐας.

Αυτή η εξέλιξη δίνει νέα πνοή στην διάδοση της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης και δημιουργεί νέες ευκαιρίες στους παραγωγούς και στους εμπόρους να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους ολοένα πιο απαιτητικούς εξαγωγικούς προορισμούς.

 

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου:

Επίτευξη υψηλού επιπέδου ελέγχου των εχθρών, ελαχιστοποίηση της χρήσης χημικών σκευασμάτων, ελαχιστοποίηση του ποσοστού ζημιάς της παραγωγής, αύξηση της εμπορικής αξίας της παραγωγής, συμβατή με την ωφέλιμη πανίδα και δεν δημιουργεί ανεκτικότητες στους εχθρούς.

 

Εγκεκριμένα σκευάσματα στην Ελληνική αγορά:

isomate a ofm

 

Isomate A/OFM (Αρ.Αδ. 9065/22-10-2012)

για την καταπολέμηση της Καρπόκαψας (Grapholita molesta) και της Ανάρσιας (Anarsia lineatella) στα ροδάκινα (συμπύρηνο/ επιτραπέζιο)

 

ISOMATE C TT

 

Isomate® CTT (Αρ.Αδ. 9067/17-03-2014)

για τον έλεγχο της Καρπόκαψας (Cydia pomonella) στα Μήλα, Αχλάδια, Καρύδια και Δαμάσκηνα

 

ISONET L foto

 

Isonet® L (Αρ.Αδ. 9071/31-12-2014)

για τον έλεγχο της Ευδεμίδας (Lobesia botrana) σε επιτραπέζιο και οινοποιήσιμο αμπέλι.

 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας