Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Σήμα κινδύνου για τη «μαύρη κηλίδα» στα εσπεριδοειδή

Σήμα κινδύνου για τη «μαύρη κηλίδα» στα εσπεριδοειδή

COPΑ-COGECA: Εκατό ανησυχητικές περιπτώσεις μολυσμένων εσπεριδοειδών στην ΕΕ

Να απαγορευτούν οι εισαγωγές εσπεριδοειδών από περιοχές που έχουν πληγεί από την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια της «μαύρης κηλίδας» ζητούν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωπαϊκές αγροτικές και συνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca.

Το σήμα κινδύνου εκπέμφθηκε στη συνέχεια ανίχνευσης 100 ανησυχητικών περιπτώσεων προϊόντων που προέρχονται από την Ουρουγουάη, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. «Δεν μπορούμε να αναλάβουμε τον κίνδυνο της εισαγωγής της ασθένειας στην ΕΕ», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Φορέα, Πέκα Πεσόνεν.

«Οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές. Έχουμε να κάνουμε με 600.000 εκτάρια σε εκτάσεις, 500.000 τόνους προϊόντα, καθώς και χιλιάδες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΕΕ έχει ήδη προχωρήσει σε αυστηροποίηση των κανόνων το 2014, προβλέποντας αυστηρότερους ελέγχους των εισαγωγών και αυστηρότερους επιτόπιους ελέγχους.

Πηγή: Υ.Χ.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας