Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016

Τρόποι αντιμετώπισης της Ευδεμίδας της Αμπέλου από τη Dupont™

DUPONT
Τρόποι αντιμετώπισης της Ευδεμίδας της Αμπέλου από τη Dupont™

Η Ευδεμίδα (Lobesia botrana) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της αμπέλου. Στη Ελλάδα ολοκληρώνονται 3-4 γενιές.

Τα ενήλικα της γενιάς αυτής ωοτοκούν στις αναπτυσσόμενες ράγες ή τους ποδίσκους και οι νεαρές προνύμφες εμφανίζονται τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου προσβάλλοντας τις άγουρες ράγες, ανοίγοντας μικρή οπή εισόδου, τις οποίες καταστρέφουν και ενώνουν με μετάξινα νήματα.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της προνυμφικής ανάπτυξης επηρεάζεται από την ποικιλία του φυτού και από το στάδιο ωρίμανσης των ραγών και συνήθως είναι μικρότερος όσο πιο ώριμες είναι οι ράγες.

Το έντομο αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες 10-30οC (άριστες 26-29οC) και υγρασία 40-70%.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου.

Η παρακολούθηση του πληθυσμού του εντόμου είναι κρίσιμη για την επίκαιρη έναρξη των επεμβάσεων και γίνεται με τοποθέτηση δικτύου φερομονικών παγίδων ή με διάφορα μοντέλα με βάση τις καταγραφές των κλιματικών παραγόντων (θερμοκρασία, υγρασία) για άθροιση ημεροβαθμών, ώστε να προβλέπετε ο χρόνος επέμβασης.

Κρίσιμα στάδια για καταπολέμηση είναι τα αυγά και οι νεοεκκολαπτόμενες προνύμφες πριν αυτές εισέλθουν στις ράγες. 

Τα προϊόντα της DuPont TM για το Αμπέλι

Για αξιόπιστη φυτοπροστασία η Dupont προτείνει την εφαρμογή των σκευασμάτων Steward 30 WG και Coragen 20 SC.

 Steward 30 WG

Το Steward 30 WG έχει προνυμφοκτόνο και ωοκτόνο δράση. Δρα κυρίως μέσω της κατάποσης και δευτερευόντως μέσω επαφής.

Οι προνύμφες του εντόμου αρχικά παύουν να τρέφονται λίγες ώρες μετά την εφαρμογή, οδηγώντας σε πολύ καλή προστασία της καλλιέργειας και τελικά πεθαίνουν μέσα σε 24-72 ώρες.

Το προϊόν διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσκολλάται ισχυρά στην επιφάνεια των φυτών και δε ξεπλένεται σε περίπτωση βροχής, εφόσον έχουν περάσει δύο ώρες από την εφαρμογή του.

Coragen 20 SC

Το Coragen 20 SC με ωο-προνυμφοκτόνο δράση συνεισφέρει σημαντικά στον αποτελεσματικό έλεγχο των νεαρών προνυμφικών σταδίων.

Δρα στο νευρικό και μυϊκό σύστημα με ένα καινοτόμο μηχανισμό, κάνοντάς το αποτελεσματικό ακόμα και σε πληθυσμούς εντόμων ανθεκτικών στα έως τώρα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα.

Συστάσεις:

Σε οποιαδήποτε επιλογή φυτοπροστατευτικού σκευάσματος η καλή διαβροχή των φυτών αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την καλύτερη εκδήλωση της αποτελεσματικότητάς του.

Ο ψεκασμός καλό είναι να κατευθύνεται και στα σταφύλια και το ψεκαστικό υγρό να διασπείρεται στο σύνολο της επιφάνειάς τους.

Το σωστό ξεφύλλισμα βοηθά στην πλήρη και αποτελεσματική διαβροχή των βότρυων με το ψεκαστικό υγρό.

dupont


 Διαβάστε περισσότερα για την ΕΥΔΕΜΙΔΑ 


 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας