Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017

Εφαρμόστε τη μέθοδο «Κομφούζιο» σε συνεργασία με την Anthesis

Εφαρμόστε τη μέθοδο «Κομφούζιο» σε συνεργασία με την Anthesis

Έπειτα από την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ με Δελτίο Τύπου, που ανακοινώνει την πρόσθεση προκήρυξης της Γεωργοπεριβαλλοντικής Δράσης για το 2017 "Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των λεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)", η εταιρία ANTHESIS προτείνει την χρήση Διαχυτήρων ελεγχόμενης αποδέσμευσης ISOMATE A/OFM.

Η εταιρεία Anthesis επικεντρώνεται στην προώθηση των πλέον σύγχρονων μεθόδων στην προστασία και ανάπτυξη των καλλιεργειών, με γνώμονα τη φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον, τον αγρότη και τον καταναλωτή.

Όραμα της εταιρείας είναι η αειφόρος ανάπτυξη της γεωργίας και η προστασία της βιοποικιλότητας με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ποσότητας και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων προς όφελος του παραγωγού και του καταναλωτή.

Παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προωθεί προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς.

Η Μέθοδος των Φερομονών Παρεμπόδισης Σύζευξης γνωρίζει παγκοσμίως μεγάλη αποδοχή, σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών – κυρίως δενδροκομικών & αμπέλου, με το σύνολο των εκτάσεων που εφαρμόζεται η μέθοδος να προσεγγίζει το εκπληκτικό νούμερο του 1 εκατομμυρίου εκταρίων.

Οι πιο διαδεδομένες χρήσεις στην Ελλάδα της μεθόδου κατά σειρά είναι :

- Ροδάκινο για το έλεγχο καρπόκαψας (Cydia molesta) και Ανάρσιας (Anarsia lineatella)

- Μήλο για τον έλεγχο της καρπόκαψας (Cydia pomonella)

- Αμπέλι για τον έλεγχο της ευδεμίδας (Lobesia botrana)

- Τομάτα Θερμοκηπίου για τον έλεγχο της Τούτα (Tuta absoluta)

Για την αντιμετώπιση των λεπιδοπτέρων στη ροδακινιά η Anthesis προτείνει το Isomate A/OFM

Το Isomate A/OFM αποτελείται από διαχυτήρες ελεγχόμενης αποδέσμευσης που περιέχουν συνθετική φερομόνη παρόμοια με τη φυσική φερομόνη που παράγουν τα λεπιδόπτερα Ανάρσια (Anarsia lineatella) και Καρπόκαψα (Grapholitha molesta).

Αποτελείται από 2 παράλληλους σωληνίσκους, γεμάτοι με φερομόνη, που ενώνονται στα άκρα τους. Οι σωληνίσκοι δε διαθέτουν ενσωματωμένο μεταλλικό σύρμα και χωρίζονται εύκολα για να τοποθετηθούν σε πλευρικούς βλαστούς.

Οι εξατμιστήρες διατίθενται σε ειδική, αεροστεγώς κλεισμένη συσκευασία σε μονάδες των 100, 200, 400 και 500 τεμαχίων.

Η ανάρτηση των διαχυτήρων του Isomate A/OFM στους κλάδους γίνετε νωρίς την άνοιξη, πριν την πτήση των ενηλίκων και ανάλογα με τις συλλήψεις αυτών στις παγίδες παρακολούθησης.

Οι διαχυτήρες Isomate A/OFM αφού ανοιχτούν, αναρτώνται – ομοιόμορφα κατανεμημένοι - σε κλαδιά που βρίσκονται στο 1/3 πάνω (υψηλότερο) μέρος των δένδρων, αποφεύγοντας την απευθείας έκθεσή τους στο ηλιακό φως, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει επιτάχυνση της απελευθέρωσης των φερομόνων. Σε δέντρα ύψους μεγαλύτερο από 4 μέτρα συνιστάται να τοποθετηθεί το 1/3 των διαχυτήρων στο πάνω μέρος των δένδρων και τα 2/3 στο χαμηλότερο μέρος των δένδρων. Συμπληρωματικοί διαχυτήρες τοποθετούνται στα όρια των οπωρώνων κοντά στις κορυφές των δέντρων.

Δείτε το φυλλάδιο της Anthesis για το Isomate A/OFM ΕΔΩ:

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας