Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αποτελεσματική αντιμετώπιση αφίδων με DuPont

Αποτελεσματική αντιμετώπιση αφίδων με DuPont

Η χημική αντιμετώπιση των αφίδων, ειδικά αυτήν την εποχή, είναι εξαιρετικής σημασίας για την ευρωστία και καλή ανάπτυξη ενός μεγάλου συνόλου καλλιεργειών.

Δύο μεγάλες χημικές ομάδες εντομοκτόνων σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό είναι τα καρβαμιδικά με εκπρόσωπο τη δραστική methomyl και τα νεονικοτινοειδή με εκπρόσωπο τη δραστική acetamiprid.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν δραστικές ουσίες με δράση διασυστηματική, επαφής και στομάχου οπότε και η δράση του σκευάσματος είναι ταχεία και σταθερή ενάντια στο στόχο.

Στην ελληνική αγορά, η εταιρεία της Du Pont διαθέτει μία σειρά σκευασμάτων για άμεση προστασία από τις αφίδες και είναι αντίστοιχα τα

Lannate 20 SL 

Το Lannate (Λανέιτ) είναι διασυστηματικό καρβαμιδικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου κατάλληλο για μασητικά και μυζητικά έντομα στον καπνό και ορισμένα λαχανικά υπαίθρου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του, όταν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την άμεση υψηλή δράση του, είτε σε μίγμα με άλλα προϊόντα όταν πρέπει να καταπολεμηθούν ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά έντομα. Και στις δυο περιπτώσεις αποτελεί εργαλείο για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας.

 

Mospilan 20 SP.

Το Mospilan 20 SP είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου, που ανήκει στην ομάδα των νεονικοτινοειδών. Καταπολεμά αποτελεσματικά ένα μεγάλο εύρος μυζητικών εντόμων όπως αφίδες, αλευρώδεις και ορισμένα Λεπιδόπτερα όπως ο φυλλοκνίστης των εσπεριδοειδών.

Χάρη στην γρήγορη απορρόφηση από τα φυτά και την έντονη διασυστηματική του κίνηση, δρα πολύ γρήγορα ενάντια στα έντομα-εχθρούς, ενώ η υψηλή φωτοσταθερότητα του το καθιστά δραστικό ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική πρόταση σε περιπτώσεις όπου οι πληθυσμί αφίδων και αλευρώδων έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα σε οργανοφωσφορικά, πυρεθρίνες και άλλες χημικές ομάδες.

 dupont

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας