Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Συνιστώνται άμεσες επεμβάσεις σε μηλιές και αχλαδιές, με σκευάσματα και με θεραπευτική δράση!

Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ναυπλίου
Συνιστώνται άμεσες επεμβάσεις σε μηλιές και αχλαδιές, με σκευάσματα και με θεραπευτική δράση!

Οι χθεσινοβραδινές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν συνθήκες ελαφριάς μόλυνσης στα μηλοειδή όλων των περιοχών. Εμφάνιση κηλίδων σε 10-12 μέρες.

Άμεση επέμβαση με τη λήψη του δελτίου σε μηλιές και αχλαδιές όλων των περιοχών χρησιμοποιώντας σκεύασμα και με θεραπευτική δράση για Φουζικλάδιο και Βακτηριακό Κάψιμο.

Βλέπε δελτίο 10/19-3-2018 για μηλιά

Αχλαδιά

Α. Προστατευτική δράση:

Ζιράμ, Θιράμ, Θείο, Καπτάν, Λαμιναρίν, Μανκοζέμπ (όχι σε κρυστάλι και Κόσια), Μετιράμ, Ντιθιανόν, (ειδικά για το Φουζικλάδιο έχει και θεραπευτική δράση), Ντοντίν έχει και θεραπευτική δράση εάν εφαρμοστεί 30-36 ώρες μετά τη μόλυνση.

Β. Προστατευτική και θεραπευτική δράση

Bacillus subtilis strain QST 713,Θειοφανέιτ-μεθύλ, Κάπτάν + Τριφλοξιστρομπίν, Κρεσοξίμ-μεθύλ, Μυκλομπουτανίλ, Μποσκαλίντ+Πυρακλοστρομπίν, Ντιθιανόν+Πυρακλοστρομπίν, Ντιθιναόν+Potassium phosphates, Ντιφενοκοναζόλ, πενθιοπυράντ, Πυριμεθανίλ, Ντιθιανόν+Πυριμεθανίλ, Πυριμεθανίλ + Φλουκουινκοναζόλ, Συπροντινίλ, Συπροντινίλ+Τεμπουκοναζόλ, Συπροντινίλ+Φλουντιοξονίλ, Τεμπουκοναζόλ, τεμπουκοναζόλ+Τριφλοξιστρομπίν, Τριφλοξιστρομπίν, Φενμπουκοναζόλ, Φλουοπυράμ+Τεμπουκοναζόλ, Φλουξαπυροξάντ, Φλουτριαφόλ,

Μην ξεπερνάτε τον μέγιστο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο

Να γίνεται εναλλαγή των δραστικών ουσιών (και διαφορετικός τρόπος δράσης της δ.ο) στο πρόγραμμα επεμβάσεων

Υπάρχουν δραστικές ουσίες με θεραπευτική δράση οι οποίες καλό είναι να χρησιμοποιούνται προληπτικά πχ Θειοφανέιτ μεθύλ κ.α.

Βακτηριακό κάψιμο

Επιβάλλεται συνεχής έλεγχος των δενδροκομείων για τον έγκαιρο εντοπισμό προσβολών. Στα δένδρα που εντοπίζονται προσβολές, τα προσβεβλημένα μέρη να αφαιρούνται άμεσα με αρκετό μέρος υγιούς ιστού ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. (Βλέπε δελτίο 6/1-03-2018)


 Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων


 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας