Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Επεμβάσεις για Φυτοπροστασία από Βοτρυοσφαίριας και Σεπτορίωση σε Φυστικιές

: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ
Επεμβάσεις για Φυτοπροστασία από Βοτρυοσφαίριας και Σεπτορίωση σε Φυστικιές

Οι επαναλαμβανόμενες και έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας, θα ευνοήσουν την ταχύτατη εξάπλωση ασθενειών, όπως η βοτρυοσφαίρια (εικόνες 1 & 2) και η σεπτορίωση (εικόνα 3).

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, συνιστάται άμεσα επαναληπτικός ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό.

Υπενθυμίζεται στους παραγωγούς ότι για τον περιορισμό του μολύσματος της βοτρυοσφαίριας και την προστασία της καλλιέργειας, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, η απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου.

botryosfairia septoriwsh

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες Βοτρυοσφαίρια:

azoxystrobin, boscalid, fluopyram, pyraclostrobin, tebuconazole Σεπτορίωση: copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride

  •  Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων.
  •  Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων


 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας