Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Αποφυλλωτικό Spotlight® C – Η τελευταία πράξη πριν το μάζεμα

FMC - Chemical Hellas
Αποφυλλωτικό Spotlight® C – Η τελευταία πράξη πριν το μάζεμα

Το Spotlight® C 24EC είναι μια φυτορρυθμιστική ουσία που χρησιμοποιείται για την πλήρη αποφύλλωση του βαμβακιού.

ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ

Η αποφύλλωση του βαμβακιού, είναι μια απαραίτητη καλλιεργητική τεχνική που επιτρέπει τη συγκομιδή καθαρού σύσπορου βαμβακιού χωρίς ξένες ύλες (φύλλα κλπ).

Με την αποφύλλωση επιτυγχάνουμε:

SPOTLIGHT 123

ΣΥΝΘHΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓHΣ ΤΟΥ SPOTLIGHT® C

Καθοριστικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία. Ζεστός καιρός (> 15οC) και ηλιοφάνεια για τις επόμενες 4-5 μέρες που θα ακολουθήσουν την εφαρμογή, αποτελούν ιδανικές συνθήκες για επιτυχημένη και γρήγορη αποφύλλωση. Η φυσιολογική κατάσταση του φυτού είναι επίσης σημαντική. Φυτά υγιή, χωρίς στρες και φύλλα πράσινα που βρίσκονται σε φάση μεταβολισμού ανταποκρίνονται καλύτερα στην αποφύλλωση. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον επιμελημένο ψεκασμό. Καλή κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας από το ψεκαστικό υγρό έτσι ώστε να φτάσει σε όλα τα φύλλα είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχημένη αποφύλλωση.

SPOTLIGHT 2

ΣΩΣΤOΣ ΧΡOΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓHΣ ΤΟΥ SPOTLIGHT® C 24EC

Η αποφύλλωση του βαμβακιού απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο εφαρμογής προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Ο σωστός χρόνος εφαρμογής απαιτεί το σωστό συνδυασμό μεταξύ ώριμων καρυδιών και ποσοστού ανοιγμένων καρυδιών. Έτσι, θα πρέπει να έχουμε περίπου 70% ώριμα καρύδια και σχεδόν 50% των καρυδιών να έχουν ανοίξει. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέμβαση. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το στάδιο στο οποίο το καρύδι θεωρείται ώριμο. Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε την ωριμότητα του καρυδιού είναι η εγκάρσια τομή και παρατήρηση των σπόρων στο εσωτερικό του καρυδιού. Το καρύδι θεωρείται ώριμο όταν το περισπέρμιο έχει αρχίσει και διακρίνεται ευκρινώς, δηλαδή έχει αλλάξει χρώμα και αρχίζει και μαυρίζει. Όσο περισσότερο μαύρο το περισπέρμιο, τόσο πιο ώριμος είναι ο σπόρος και επομένως το καρύδι.

SPOTLIGHT 123 2

 

ΤO SPOTLIGHT® C ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Spotlight® C είναι μια φυτορρυθμιστική ουσία που χρησιμοποιείται για την πλήρη αποφύλλωση του βαμβακιού. Περιέχει 240 g/L carfentrazone-ethyl μια ουσία που δρα παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση του ενζύμου οξειδάση του πρωτοπορφυρογόνου (Protoporphyrogen - oxidase, PPG – O ή PP – O) ενός βασικού ενζύμου για την βιοσύνθεση της πρωτο πορφυρίνης (protoporphyrin). Δηλαδή, διακόπτει ένα στάδιο στη σύνθεση της χλωροφύλλης προκαλώντας καταστροφή των κυτταρικών μεμβρανών και αύξηση της παραγωγής αιθυλενίου. Η αύξηση των επίπεδων αιθυλενίου στο φυτό προάγει την πτώση των φύλλων μιας και σηματοδοτεί την έναρξη της ωρίμανσης τους.

PINAKAS1

SPOTLIGHT 1


SPOTLIGHT LINE

 

 RED SOLID

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας