Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Coragen 20 SC – Υψηλή προστασία του Bαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι

FMC
Coragen 20 SC – Υψηλή προστασία του Bαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι

Το Coragen® (Κόρατζεν) είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού, της σποντόπτερας και του ακανθώδους σκουληκιού στο βαμβάκι.

FMC CORAGEN COTTON 1

CORAGEN® 20 SC - ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το Coragen® 20SC (Κόρατζεν), χάρη στην καινοτόμο δραστική ουσία rynaxypyr®, συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων ιδιαίτερα σημαντικών για την προστασία του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι:

► Υψηλή αποτελεσματικότητα που σχετίζεται με το συνδυασμό της δράσης του σε προνύμφες, αυγά & ακμαία.

► Άμεση προστασία της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή γιατί προκαλεί την σχεδόν ακαριαία παύση της διατροφής των προνυμφών.

► Σταθερή αποτελεσματικότητα που δεν επηρεάζεται από αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και έντασης φωτός.

► Αποτελεσματικό ακόμη και σε πληθυσμούς ανθεκτικούς σε παλαιότερα μη εκλεκτικά εντομοκτόνα επειδή ανήκει σε νέα χημική ομάδα με μοναδικό τρόπο δράσης.

► Σημαντική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή εξαιτίας της ισχυρής προσκόλλησής του στο φύλλο και της μεταφοράς του στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

► Σύγχρονο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ.

FMC CORAGEN COTTON 2

ΣΕΒΑΣΜOΣ ΣΤΑ ΩΦEΛΙΜΑ EΝΤΟΜΑFMC CORAGEN COTTON 3

Με βάση τη χαμηλή του επίδραση* σε σημαντικά για το βαμβάκι ωφέλιμα όπως τα Γεώκορις (Geocoris spp.), Όριους (Orius spp.), Χρύσωπας (Chrysopa carnea), Πασχαλίτσα (Coccinella septempunctata), το Coragen® (Κόρατζεν) μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στο βαμβάκι (IPM).

Φαινόμενα όπως πληθυσμιακές εξάρσεις τετρανύχων λόγω χρήσης μη εκλεκτικών σκευασμάτων παλαιότερης τεχνολογίας, δεν αναμένονται όταν το Coragen® χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του.

* Πηγή: FMC και ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς

FMC CORAGEN COTTON 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πράσινο σκουλήκι είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος εντομολογικός εχθρός για το βαμβάκι. Αποτυχία καταπολέμησής του μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή της καλλιέργειας και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά για τον παραγωγό. Χρόνια πειραματισμού στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες έχουν αποδείξει πως το Coragen® (Κόρατζεν) αποτελεί μια σταθερά αξιόπιστη λύση για τον αποτελεσματικό έλεγχο του πράσινου σκουληκιού.

FMC CORAGEN COTTON 5

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του πράσινου σκουληκιού το εντομοκτόνο Coragen® (Κόρατζεν) συνιστάται να εφαρµόζεται για την καταπολέµηση της 2ης γενιάς (γενιά Ιουλίου) η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη.

Ο ψεκασµός πρέπει να γίνει µόλις παρατηρηθούν οι πρώτες προνύµφες στα νεαρά φύλλα και πριν αυτές προκαλέσουν ζηµιές στους καρπούς.

Επαναληπτικός ψεκασµός µετά από 10-12 ηµέρες χρειάζεται µόνο σε περιπτώσεις συνεχούς υψηλής πίεσης προσβολής. Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις που έχουµε δείγµατα ασυνήθιστα έντονης πρώτης γενιάς (γενιά Ιουνίου), μπορούμε να κάνουμε 1 εφαρµογή µε Coragen® (Κόρατζεν) όταν δούµε τις νεαρές προνύµφες στο χωράφι.

FMC CORAGEN COTTON 6

Ο συνολικός αριθμός ψεκασμών να μην υπερβαίνει τους 2 ανά καλλιεργητική περίοδο.

FMC CORAGEN COTTON 7

TO CORAGEN® ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Coragen® 20SC (Κόρατζεν) είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζοντας την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με τo σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ, αποτελεί τη νέα πρόταση της FMC για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM).

FMC CORAGEN COTTON 8

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Είναι επίσης εγκεκριμένο για την καταπολέμηση της Καρπόκαψας, Φυλλοδετών, Φυλλορυκτών και Οστρίνιας σε Μήλα & Αχλάδια, της Καρπόκαψας, Ανάρσιας στα Ροδάκινα, Νεκταρίνια, Βερίκοκα, της Γκραφολίτας στα Δαμάσκηνα, του Φυλλοκνίστη σε Πορτοκάλια, Μανταρίνια, Λεμόνια, Σατσούμα, Γκρέιπ-Φρούτ, της Καρπόκαψας σε Καρυδιές, της Καρπόκαψας και του Σκαθαριού στα Κάστανα, της Ανάρσιας στα Αμύγδαλα, της Ευδεμίδας και Κογχυλίδας στο Αμπέλι, του Δορυφόρου και της Φθοριμαίας στην Πατάτα, της Πυραλίδας, Σεζάμιας, Πράσινου σκουληκιού και Σποντόπτερας στο Καλαμπόκι & Γλυκό Καλαμπόκι, της Φθοριμαίας και του Πράσινου σκουληκιού στον Καπνό, της Καρπόκαψας, των Φυλλοδετών, της Οστρίνιας και των Φυλλορυκτών στην Κυδωνιά.


 RED SOLID

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας