Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

xarvio™ SCOUTING - ένας βοηθός στην τσέπη σας!

BASF
xarvio™ SCOUTING - ένας βοηθός στην τσέπη σας!

Το xarvio™ SCOUTING σας διευκολύνει να αναγνωρίζετε και να εντοπίζετε προβλήματα και παράγοντες που επιβαρύνουν το χωράφι σας. Είναι απλό - τραβήξτε μια φωτογραφία με το smartphone σας.

Περισσότερες γνώσεις, καλύτερες αποφάσεις

Καλύτερη παρακολούθηση, λιγότεροι κίνδυνοι και μεγαλύτερη αξιοπιστία για τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων. Το xarvio™ - Digital Farming Solutions σας βοηθά να επιτύχετε τη βέλτιστη χρήση του χωραφιού σας. Εύκολα και απλά.

Αυξάνετε την αποτελεσματικότητα, εξοικονομείτε χρόνο, βελτιστοποιείτε την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων και την προστασία των καλλιεργειών, συμβάλλοντας παράλληλα στην αειφόρο γεωργία.

Το SCOUTING προσδιορίζει ζιζάνια, ταξινομεί και μετράει έντομα στην κίτρινη παγίδα, αναγνωρίζει ασθένειες, αναλύει προσβολές στα φύλλα, μετράει τη φυτρωτικότητα της καλλιέργειας και εμφανίζει την πρόσληψη του αζώτου.

Προηγμένη παρακολούθηση αγρού με τη λειτουργία Ραντάρ

icon radar 460x260 1540x866

Μάθετε τι συμβαίνει στην περιοχή γύρω από το χωράφι σας με το Ραντάρ. Το Ραντάρ εμφανίζει πληροφορίες από την κοινότητα σχετικά με ασθένειες, έντομα, ζιζάνια, προσβολές στα φύλλα και την κατάσταση του αζώτου.

Ειδοποιήσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνου

icon community 460x260 1540x866

Λάβετε άμεσα ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται εχθροί ή ασθένειες στην περιοχή σας. Έχετε την υποστήριξη της κοινότητας SCOUTING και της τεχνογνωσίας xarvio™, για να μπορείτε να αντιδράτε καλύτερα και πιο γρήγορα στην εξάπλωση των κινδύνων.

Όλα σε ένα προϊόν με έως και επτά διαφορετικές λειτουργίες

icon phone disease 460x260 1540x866

Μια ενιαία εφαρμογή για τη διάγνωση των προσβολών στο χωράφι σας με απλή λήψη φωτογραφίας. Δεν θα χρειαστεί να μεταβείτε σε άλλες εφαρμογές για να υποστηρίξετε τις διεργασίες του SCOUTING στο χωράφι.


 

Μπορείτε να κατεβάσετε το SCOUTING εύκολα και χωρίς κόστος από το App Store ή το Google Play.

Future Farming 2 1540x866

 

 


► Αναγνώριση ενός ζιζανίου

weed id 1540x866 1540x866

Αναγνωρίστε ζιζάνια στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του με τη λήψη φωτογραφίας.

Ο αλγόριθμος έχει ποσοστό ακρίβειας 45% έως 100% για την αναγνώριση περισσότερων από 123 τύπων καταχωρημένων ζιζανίων - μέχρι στιγμής

► Αναγνώριση πολλαπλών ζιζανίων

multi weed 1540x866 360x203

Εύκολη και αυτόματη αναγνώριση πολλών τύπων ζιζανίων ταυτόχρονα σε δευτερόλεπτα.

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει την αναγνώριση διαφόρων ζιζανίων με μία φωτογραφία. Επομένως, λαμβάνετε μια αυτόματη αξιολόγηση του φάσματος των ζιζανίων. Στο εγγύς μέλλον, θα υπάρχει δυνατότητα αυτόματης αξιολόγησης του αριθμού των ειδών των ζιζανίων ανά m² και της έκτασης που καταλαμβάνουν.

► Ανάλυση φυτρωτικότητας

crop emergence analysis 1540x866 360x203

Το xarvio™ SCOUTING σας παρέχει αυτόματη ανάλυση του αριθμού των φυτών που φύτρωσαν ανά m². Οι καλλιέργειες που καλύπτει αυτή η λειτουργία μέχρι στιγμής είναι τα σακχαρότευτλα και το καλαμπόκι.

Συγκρίνοντας τον αριθμό των φυτρωμένων φυτών με το ποσοστό του στόχου που έχετε θέσει για την καλλιέργειά σας, μπορείτε να εκτιμήσετε την αρχική φυτρωτικότητα, ώστε να κάνετε τυχόν επανασπορά ή να προσαρμόσετε τη στρατηγική της λίπανσης και της στρατηγική της λίπανσης και της θρέψης.

► Αναγνώριση ασθενειών

disease id 1540x866 1540x866

Αυτοματοποιημένη διάγνωση ασθενειών στα φυτά. Ο αλγόριθμος αναγνωρίζει μέχρι στιγμής 139 ασθένειες σε 37 καλλιέργειες.

► Ανάλυση κίτρινης παγίδας

yellow trap 1540x866 1540x866

Ο υφιστάμενος αλγόριθμος μπορεί να εντοπίσει και να μετρήσει τα επιβλαβή έντομα που συλλέγονται στην κίτρινη παγίδα. Γίνεται αυτόματη αναγνώριση και καταμέτρηση των σχετικών εντόμων που ευθύνονται για τη ζημία.

Επιπλέον, επειδή τα έντομα μπορεί να μεταναστεύσουν από το ένα χωράφι στο άλλο, η λειτουργία του Ραντάρ είναι ζωτικής σημασίας για να σας παρέχει μια λεπτομερή κατανόηση της πίεσης των εντόμων στην γύρω περιοχή σας.

Οι ειδοποιήσεις σας βοηθούν να ενημερώνεστε για τυχόν κίνδυνο προσέγγισης των εντόμων στο χωράφι σας.

► Κατάσταση αζώτου

nitrogen status 1540x866 1540x866

Απευθύνεται μόνο στις καλλιέργειες σιταριού και ελαιοκράμβης.

Η κατάσταση του αζώτου έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της πρόσληψης του αζώτου.

Μετρήστε την πρόσληψη αζώτου στην καλλιέργεια σιταριού και ελαιοκράμβης, καθώς και στη φρέσκια φυτική μάζα ελαιοκράμβης. Η κατάσταση του αζώτου υπολογίζει την πρόσληψη αζώτου με βάση την κάλυψη των φύλλων, το πράσινο χρώμα τους και την εκτιμώμενη καφέ περιοχή των φύλλων. Ο αλγόριθμος ταξινομεί τα εικονοστοιχεία (pixel) των φύλλων, φιλτράρει τις περιοχές με αποχρωματισμό και μετρά τα εικονοστοιχεία των φύλλων.

► Ανάλυση προσβολής στα φύλλα

leaf damage 1540x866 1540x866

Η ανάλυση προσβολής στα φύλλα βοηθάει στη μέτρηση της έκτασης της ζημιάς. Η ζημιά υπολογίζεται ως αναλογία % της πράσινης και μη-πράσινης περιοχής.

Ο αλγόριθμος διακρίνει τις προσβεβλημένες από τις υγιείς περιοχές των φύλλων στις φωτογραφίες.


Βίντεο σχετικά με την εφαρμογή του xarvio™ SCOUTING


 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της εταιρίας BASF πατώντας ΕΔΩ

BASF green

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας